Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μεθυσμένες φράουλες σε γλυκό ψυγείου

Δοκιμάστε το! Είναι πεντανόστιμο!

30 Οκτωβρίου 2020 12:51
Μεθυσμένες φράουλες σε γλυκό ψυγείου

Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με φράουλες. Πρόκειται για μια εύκολη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε σας αρέσουν οι φράουλες, δείτε εδώ ένα γρήγορο γλυκό με σοκολάτα.

Υλικά (5-6 μερίδες)

Για τις φράουλες

  • 1 κεσεδάκι φράουλες(500γρ)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 5-6 φύλλα δυόσμου

Για την κρέμα

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3-4 κλαδάκια δυόσμου (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • Μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπέρ
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το κονιάκ, και τα φυλλαράκια δυόσμου και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλο το βράδυ.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, την οποία καλό θα είναι να την κάνουμε τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε για να δέσει η κρέμα μας.

Συναρμολόγηση του γλυκού

  • Σε μπολάκι ή ποτήρι σπάμε 2 μπισκότα από πάνω βάζουμε την κρέμα και στο τέλος πάνω-πάνω τις φράουλες (με λίγο από τους χυμούς τους με το ποτό) και ένα από τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.

Πηγή: cookpad

Χιονούλα: Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα λαχταριστό και αφράτο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο και άλλα 4 υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη, εύκολη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Ωστόσο, αν προτιμάτε τα γλυκά με τη σοκολάτα, δείτε εδώ μια εξίσου τρομερή συνταγή.

Υλικά - 6 μερίδες

  • 10 σαβαγιάρ
  • 3,5 κούπες γάλα
  • 50 γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου

Εκτέλεση

  • Σε ένα πιάτο βρέχουμε λίγο τα σαβαγιάρ και τα βάζουμε στο ταψάκι.
  • Ρίχνουμε ινδοκάρυδο να καλύψει τα μπισκότα.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα, ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε την κρέμα λίγο για να κρυώσει και την ρίχνουμε επάνω από τα μπισκότα.
  • Ξαναρίχνουμε μια στρώση από ινδοκάρυδο.
  • Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα και ετοιμάζουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάμε καλά έως να γίνει κρέμα.
  • Αφού κρυώσει η κρέμα ρίχνουμε από πάνω την σαντιγί και ξανά μια στρώση από ινδοκάρυδο.
  • Το βάζουμε τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο για να δέσει το γλυκό και είναι έτοιμο.

Πηγή: cookpad

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share