Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου με παντεσπάνι

Εύκολο και γρήγορο!

29 Οκτωβρίου 2020 11:16
Γλυκό ψυγείου με παντεσπάνι

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα λαχταριστό και αφράτο γλυκό ψυγείου με παντεσπάνι. Πρόκειται για μια γρήγορη, εύκολη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν προτιμάτε τα γλυκά με τη σοκολάτα, δείτε εδώ μια εξίσου τρομερή συνταγή.

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 500 ml νερό
  • 400 gr ζάχαρη
  • 3 κ. σ. ρούμι
  • 2-3 φλούδες λεμονιού

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 155 γρ. αλεύρι γ. ο. χ
  • 1/2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα

  • 100 γρ ζάχαρη
  • 2 μικρά αυγά
  • 500 γρ γάλα
  • 50 gr νισεστε
  • 1 βανίλια
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 100 γρ κουβερτούρα λευκή
  • 150 γρ σαντιγί

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας

  • 300 ml γάλα
  • 2 κ. γ. νισεστέ
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κ. γ. βούτυρο
  • 80 γρ. λευκή κουβερτούρα

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)

  • Τρούφα
  • Κερασάκια
  • Ινδοκάρυδο
  • Γλυκό του κουταλιού και σιρόπι της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι 250 γρ γάλα με τη ζάχαρη και αφού το ανακατέψουμε το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα άλλα 250 γρ γάλα μαζί με το νισεστέ και τα αυγά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Μόλις πήξει και βγάλει 1-2 φουσκάλες αποσύρουμε και ρίχνουμε τη βανίλια με το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Όταν λιώσει το βούτυρο τελείως ρίχνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια. Αφήνουμε να περάσει μισό με 1 λεπτό να πάρει θερμοκρασία η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.
  • Σκεπάζω με μεμβράνη που να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν η κρέμα κρυώσει, φτιάχνουμε τη σαντιγί και την ενσωματώνουν και αυτή.

Για το παντεσπάνι

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια, και όταν τα αυγά με τη ζάχαρη είναι έτοιμη τα ρίχνουμε σιγά σιγά περνώντας τα από ένα κόσκινο και ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 20'.
  • Μόλις το παντεσπάνι κρυώσει, του ρίχνουμε το σιρόπι, και αφού τραβήξει το σιρόπι "στρώνουμε" την κρέμα.

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 200 ml γάλα με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε ένα ποτήρι διαλύουμε το νισεστέ με τα 100 ml γάλα και το βάζουμε και αυτό στο κατσαρολάκι. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
  • Μόλις ζεσταθεί καλά (όχι να βράσει) το μείγμα στο κατσαρολάκι το αδειάζουμε στο μπολ και το ανακατεύουμε να γίνει μια σάλτσα. Το πόσο αραιή ή πηχτή θα γίνει η σάλτσα εξαρτάται από το πόσο νισεστέ θα βάλουμε, οπότε αν θέλουμε να είναι αραιή, αφαιρούμε, η αν θέλουμε πιο πηχτή, προσθέτουμε.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στο γλυκό, και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Γαρνίρουμε και απολαμβάνουμε!

Πηγή: cookpad

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share