Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Πριν τρίψει το τυρί άλειψε τον τρίφτη με ένα υλικό που έχουμε όλοι σπίτι μας - Ο λόγος; Μοναδικός!

Θα σας λύσει τα χέρια

28 Οκτωβρίου 2020 16:53
Πριν τρίψει το τυρί άλειψε τον τρίφτη με ένα υλικό που έχουμε όλοι σπίτι μας - Ο λόγος; Μοναδικός!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Πόσες φορές δεν απηύδησες επειδή το τυρί σου, όντας πολύ μαλακό, κολλούσε πάνω στον τρίφτη του τυριού, κάνοντας τη ζωή σου δύσκολη; Ε, λοιπόν, σού έχουμε τη λύση! Μπορείς να απολαύσεις όποιο τυρί θέλεις τριμμένο, όσο μαλακό κι αν είναι με ένα μοναδικό κόλπο. Και μιας και μιλάμε για τυριά και.. κόλπα, δείτε εδώ το κόλπο της γιαγιάς για να διατηρήσετε τη φέτα σας φρέσκια για μήνες.

Πριν ξεκινήσεις το τρίψιμο, ψέκασε την επιφάνεια του τρίφτη όπου θα ξύσεις το τυρί με μαγειρικό σπρέι ή άλειψέ τον με λάδι! Έτσι το τυράκι σου δεν θα κολλάει κι εσύ θα είσαι πάντα ευχαριστημένη!

τυρί τριμμένο

Γιατί το Ελβετικό τυρί έχει τρύπες; Δεν πάει ο νους σας

Το τυρί είναι ένα αγαπημένο προϊόν για τον περισσότερο κόσμο καθώς μπορεί να συνοδεύσει τα περισσότερα γεύματα μας. Πέρα από γευστικό όμως είναι και άκρως θρεπτικό και μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και σε περιόδους δίαιτας, δείτε εδώ ποια είναι τα πιο υγιεινά τυριά.

Το έμενταλ είναι κίτρινο ημίσκληρο τυρί από γάλα αγελάδας, το οποίο προέρχεται από την περιοχή γύρω από το Έμενταλ (κοιλάδα του Έμμε) στο Καντόνι της Βέρνης, στην Ελβετία. Η παραγωγή του τυριού έμενταλ ξεκίνησε σε μια περιοχή ανατολικά της Βέρνης πριν από 200 χρόνια. Το διάσημο αυτό τυρί κατασκευάζεται σε διάφορες περιοχές της Ελβετίας και έχει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Πολλές φορές αναφέρεται απλά ως ελβετικό τυρί, ενώ διαθέτει γλυκιά, αλλά όχι πολύ έντονη, γεύση και φυσικά χαρακτηρίζεται από εκείνες τις περίφημες τρύπες του.

τυρί τρύπες

Οι τρύπες του τυριού δημιουργούνται εξαιτίας μια αντίδρασης βακτηρίων. Μετά από ένα μήνα αποθήκευσης, ένα είδος βακτηρίων, το Προπιονιβακτήριο του Φρόιντενραϊχ, καταναλώνει γαλακτικό οξύ και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες παγιδεύονται στο τοίχωμα του τυριού, με αποτέλεσμα να σχηματίζουν τρύπες. Άλλο ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του έμενταλ είναι το μέγεθός του, καθώς υπάρχουν καλούπια, στα οποία αποθηκεύεται που έχουν διάμετρο από 80 εκατοστά έως ένα μέτρο.

Δες το βίντεο με την παρασκευή του τυριού έμενταλ:

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share