Θέλετε να φτιάξετε ένα λαχταριστό και παράλληλα γρήγορογλυκό ψυγείου με σοκολάτα; Το Athensmagazine.gr σας έχει την κατάλληλη συνταγή, η οποία είναι και οικονομική. Αν όμως, δεν προτιμάτε τη σοκολάτα, δείτε εδώ ένα γλυκό με ινδοκάρυδο.
Υλικά (10-12 μερίδες)
400 γρ μπισκότα σοκολάτας
125 γρ γιαούρτι
Πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα)
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι (να γίνει ζύμη σφιχτή).
Βάζουμε τη μισή ζύμη κάτω, στη μέση νουτέλα (όσο θέλουμε) και πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
Ποιος είπε πως τα γλυκά ψυγείου είναι αποκλειστικά για το καλοκαίρι και της υψηλές θερμοκρασίες; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου ακόμη κι αν έξω χιονίζει. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς μια συνταγή πραγματικά... του ονείρου. Αν πάλι δεν είστε και τόσο fan των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια πανεύκολη τυρόπιτα. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση του λαχταριστού αυτού γλυκού με σάλτσα καραμέλας.
Υλικά
250 γρ νερό
250 γρ ζάχαρη
1 πακέτο φρυγανιές
40 γραμμάρια γάλα
90 γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
2 κρόκοι
2 βανίλιες
100 γρ κόρν φλάουρ
Για την σάλτσα καραμέλας (γαρνιτούρα)
60 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ καστανή ζάχαρη
40 γρ βούτυρο
Προαιρετικά Κανέλα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη (90 γρ), τους κρόκους, το γάλα και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βράσει το μείγμα. Όταν βράσει προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά
Τώρα για το σιρόπι βάζουμε το καυτό νερό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη (250 γρ) και ανακατεύουμε.. Αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά βουτάμε μια μια τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος μέχρι να φτιάξουμε 2 στρώσεις...μετά περιχύνουμε το υπόλοιπο σιρόπι από πάνω.
Για την σάλτσα καραμέλας βάζουμε όλα τα υλικά (κρέμα γάλακτος, ζάχαρη καστανή και βούτυρο) σε ένα μπολ και το βάζουμε στα μικροκύματα για 1.30 - 2.00 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Μετά ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και είναι έτοιμη.. Μπορούμε να τη φυλάξουμε σε ένα βαζάκι αν δεν την χρησιμοποιήσουμε όλη.
Τώρα ανακατεύουμε και την παγωμένη κρέμα είτε με ένα μίξερ, είτε με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσει ωραία και βελούδινη υφή και την ρίχνουμε πάνω από τις στρώσεις με τις φρυγανιές και απλώνουμε να πάει παντού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες
Όταν παγώσει καλά το γλυκό, γαρνίρουμε με την σάλτσα καραμέλας και λίγη κανέλα αν θέλουμε