Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Ο πανέξυπνος τρόπος για να υπολογίσετε ακριβώς πόσα μακαρόνια πρέπει να μαγειρέψετε

Θα σας λύσει τα χέρια!

27 Οκτωβρίου 2020 19:28
Ο πανέξυπνος τρόπος για να υπολογίσετε ακριβώς πόσα μακαρόνια πρέπει να μαγειρέψετε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Οι περισσότεροι που έχουμε προσπαθήσει να βράσουμε μια μερίδα μακαρόνια έχουμε καταλήξει με ένα... ξεχειλισμένο πιάτο. Αποδεικνύεται ότι το κλειδί για τη σωστή μέτρηση μιας μόνο μερίδας μακαρονιών βρίσκεται ακριβώς μπροστά στα μάτια σας. Ποιο είναι; Μα φυσικά η κουτάλα των μακαρονιών!

μακαρόνια κουτάλα

Για να μετρήσετε μια μερίδα μακαρόνια, το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε την τρύπα στη μέση της κουτάλας των μακαρονιών με τα ζυμαρικά. Εάν θέλετε να μαγειρέψετε για δύο άτομα, κάντε το αυτό δύο φορές. Και μιας και μιλάμε για μακαρόνια, δείτε εδώ το λάθος που κάνουμε όλοι μας.

Πρόσθεσε στα μακαρόνια που έβραζαν ένα ποτήρι παγωμένο νερό - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Ποιο είναι το μυστικό για το βράσιμο των μακαρονιών; Άμα ρίξετε ένα ποτήρι παγωμένο νερό την ώρα που βράζουν, τότε το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Και μιας και μιλάμε για μυστικά, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε βούτυρο στα μακαρόνια.

Ακόμα ένα κόλπο για να κάνετε την τέλεια μακαρονάδα, Ρίξτε νερό στη κατσαρόλα μέχρι τη μέση και περιμένετε μέχρι να βράσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό. Περιμένετε, μέχρι να αναδυθούν και στη συνέχεια, σιγά σιγά, ρίχνουμε ένα ποτήρι κρύο νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

μακαρόνια κρύο νερό

Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην παραγγέλνετε μακαρόνια σε αυτά τα εστιατόρια

Μια νέα αποκάλυψη έκαναν γνωστοί σεφ της Νέας Υόρκης, και έχει να κάνει με τα φαγητά που δεν πρέπει να παραγγέλνουμε από ταβέρνες και εστιατόρια. Ένα από αυτά είναι τα μακαρόνια...

Ο σεφ Μίχαελ Άρμστρονγκ της Νέας Υόρκης, συμβουλεύει να παραγγέλνετε πιάτα που είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μην περιμένετε τίποτα καλό όταν παραγγέλνετε ζυμαρικά σε μια πιτσαρία ή ψάρι σε ένα ψητοπωλείο».

μακαρόνια εστιατόρια

Τα υλικά για τα πιάτα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, καταλήγουν να μένουν στα ψυγεία για μεγάλο διάστημα. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος να μην είναι καλά, και επίσης εδώ θα δείτε το τυρί που δεν πρέπει να παραγγέλνετε στις ταβέρνες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share