Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα λαχταριστό και αφράτογλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο και άλλα 4 υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη, εύκολη και οικονομικήσυνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Ωστόσο, αν προτιμάτε τα γλυκά με τη σοκολάτα, δείτε εδώ μια εξίσου τρομερή συνταγή.
Υλικά - 6 μερίδες
10 σαβαγιάρ
3,5 κούπες γάλα
50 γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου
Εκτέλεση
Σε ένα πιάτο βρέχουμε λίγο τα σαβαγιάρ και τα βάζουμε στο ταψάκι.
Ρίχνουμε ινδοκάρυδο να καλύψει τα μπισκότα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα, ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε την κρέμα λίγο για να κρυώσει και την ρίχνουμε επάνω από τα μπισκότα.
Ξαναρίχνουμε μια στρώση από ινδοκάρυδο.
Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα και ετοιμάζουμε την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε καλά έως να γίνει κρέμα.
Αφού κρυώσει η κρέμα ρίχνουμε από πάνω την σαντιγί και ξανά μια στρώση από ινδοκάρυδο.
Το βάζουμε τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο για να δέσει το γλυκό και είναι έτοιμο.
Ποιος είπε πως τα γλυκά ψυγείου είναι αποκλειστικά για το καλοκαίρι και της υψηλές θερμοκρασίες; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου ακόμη κι αν έξω χιονίζει. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς μια συνταγή πραγματικά... του ονείρου. Αν πάλι δεν είστε και τόσο fan των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια πανεύκολη τυρόπιτα. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση του λαχταριστού αυτού γλυκού με σάλτσα καραμέλας.
Υλικά
250 γρ νερό
250 γρ ζάχαρη
1 πακέτο φρυγανιές
40 γραμμάρια γάλα
90 γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
2 κρόκοι
2 βανίλιες
100 γρ κόρν φλάουρ
Για την σάλτσα καραμέλας (γαρνιτούρα)
60 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ καστανή ζάχαρη
40 γρ βούτυρο
Προαιρετικά Κανέλα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη (90 γρ), τους κρόκους, το γάλα και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βράσει το μείγμα. Όταν βράσει προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά
Τώρα για το σιρόπι βάζουμε το καυτό νερό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη (250 γρ) και ανακατεύουμε.. Αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά βουτάμε μια μια τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος μέχρι να φτιάξουμε 2 στρώσεις...μετά περιχύνουμε το υπόλοιπο σιρόπι από πάνω.
Για την σάλτσα καραμέλας βάζουμε όλα τα υλικά (κρέμα γάλακτος, ζάχαρη καστανή και βούτυρο) σε ένα μπολ και το βάζουμε στα μικροκύματα για 1.30 - 2.00 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Μετά ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και είναι έτοιμη.. Μπορούμε να τη φυλάξουμε σε ένα βαζάκι αν δεν την χρησιμοποιήσουμε όλη.
Τώρα ανακατεύουμε και την παγωμένη κρέμα είτε με ένα μίξερ, είτε με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσει ωραία και βελούδινη υφή και την ρίχνουμε πάνω από τις στρώσεις με τις φρυγανιές και απλώνουμε να πάει παντού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες
Όταν παγώσει καλά το γλυκό, γαρνίρουμε με την σάλτσα καραμέλας και λίγη κανέλα αν θέλουμε