Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Πρόσθεσε στα μακαρόνια που έβραζαν ένα ποτήρι παγωμένο νερό - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

26 Οκτωβρίου 2020 15:52
Πρόσθεσε στα μακαρόνια που έβραζαν ένα ποτήρι παγωμένο νερό - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ποιο είναι το μυστικό για το βράσιμο των μακαρονιών; Άμα ρίξετε ένα ποτήρι παγωμένο νερό την ώρα που βράζουν, τότε το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Και μιας και μιλάμε για μυστικά, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε βούτυρο στα μακαρόνια.

Ακόμα ένα κόλπο για να κάνετε την τέλεια μακαρονάδα, Ρίξτε νερό στη κατσαρόλα μέχρι τη μέση και περιμένετε μέχρι να βράσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό. Περιμένετε, μέχρι να αναδυθούν και στη συνέχεια, σιγά σιγά, ρίχνουμε ένα ποτήρι κρύο νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

μακαρόνια κρύο νερό

Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην παραγγέλνετε μακαρόνια σε αυτά τα εστιατόρια

Μια νέα αποκάλυψη έκαναν γνωστοί σεφ της Νέας Υόρκης, και έχει να κάνει με τα φαγητά που δεν πρέπει να παραγγέλνουμε από ταβέρνες και εστιατόρια. Ένα από αυτά είναι τα μακαρόνια...

Ο σεφ Μίχαελ Άρμστρονγκ της Νέας Υόρκης, συμβουλεύει να παραγγέλνετε πιάτα που είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μην περιμένετε τίποτα καλό όταν παραγγέλνετε ζυμαρικά σε μια πιτσαρία ή ψάρι σε ένα ψητοπωλείο».

μακαρόνια εστιατόρια

Τα υλικά για τα πιάτα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, καταλήγουν να μένουν στα ψυγεία για μεγάλο διάστημα. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος να μην είναι καλά, και επίσης εδώ θα δείτε το τυρί που δεν πρέπει να παραγγέλνετε στις ταβέρνες.

Άφησε μια ξύλινη κουτάλα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Υπάρχουν κάποια καθημερινά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε όλοι μας, αλλά το κάνουμε με τον πιο λάθος τρόπο, γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Ένα από αυτά είναι η πιρούνα για τα μακαρόνια.

Αφού ανακαλύψαμε γιατί η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση, σήμερα θα σας αποκαλύψουμε και την αλήθεια για την ξύλινη πιρούνα. Η χρήση της ξύλινης πιρούνας εκτός από το να ανακατεύεις τα μακαρόνια είναι να την τοποθετείς επάνω από την κατσαρόλα που βράζει, ώστε να πέφτει ο αφρός και να μην βγαίνει έξω.

μακαρόνια κουτάλα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share