Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Άπλωσε αλεύρι στο τηγάνι και μετά έριξε δύο αυγά - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Μοναδικό κόλπο!

23 Οκτωβρίου 2020 21:27
Άπλωσε αλεύρι στο τηγάνι και μετά έριξε δύο αυγά - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα πιάτο αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι έτοιμο στο λεπτό και είναι η πιο σωτήρια λύση όταν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις. Τι λάθος μπορεί να κάνεις σε ένα φαγητό που χρειάζεται το πολύ πέντε λεπτά για να ετοιμαστεί; Κι όμως, ακόμη και σε αυτό μπορείς να κάνεις λάθος. Πριν όμως μπείτε στη διαδικασία του μαγειρέματος, δείτε εδώ πώς θα καταλάβετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο.

Μετά από πολλές έρευνες για να καταφέρουμε να φτιάξουμε το τέλειο τηγανητό αυγό και φυσικά να αποφύγουμε το ενοχλητικό πιτσίλισμα του λαδιού, η λύση βρέθηκε και κρύβεται στο αλεύρι. Για να μην κολλήσουν τα αυγά σας λοιπόν στο τηγάνι ρίξτε στο καυτό λάδι λίγο αλεύρι!

αυγά αλεύρι

Ο λόγος που είναι απαγορευτικός ο συνδυασμός αυγών με μπέικον - Κινδυνεύετε από...

Ποιος θεωρεί πως δεν είναι τέλεια ιδέα ένα πλούσιο πρωινό με αυγά και μπέικον, κρουασάν, μπισκότα και οτιδήποτε άλλο βάζει ο νους; Σίγουρα όλοι θα το θέλαμε αλλά σύμφωνα με έρευνες το English breakfast είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να κόψετε τα πρωινά με αυγά από τη διατροφή σας, μπορείτε απλά να φτιάξετε με ένα διαφορετικό τρόπο, δείτε εδώ ποιος είναι ο πιο υγιεινός.

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ένα ιδιαίτερα παχυντικό πρωινό γεύμα επί μόλις δύο ημέρες στη σειρά, υφίστανται τέτοιας κλίμακας αρνητικές αλλαγές στο αίμα που αιφνιδίασαν και τους ερευνητές.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν επτά νεαρές, υγιείς και φυσιολογικού σωματικού βάρους εθελόντριες, οι οποίες έφαγαν επί δύο ημέρες το κλασικό αγγλικό πρωινό γεύμα που αποτελείται από τηγανητά αυγά με μπέικον, λουκάνικα, τυρί και τηγανίτες πατάτας (hash browns). Το πρωινό αυτό τους παρείχε το σχεδόν 70% των θερμίδων που χρειάζεται καθημερινά η μέση γυναίκα, αφού έφθανε τις 1.000 έως 1.200 θερμίδες (κάθε τηγανητό αυγό, λ.χ., έχει 150 θερμίδες και κάθε φέτα τηγανητό μπέικον 110). Για ευνόητους λόγους, μεγάλο μέρος αυτών των θερμίδων (οι 600 έως 700) προέρχονταν από λιπαρά.

Οι επιστήμονες υπέβαλλαν επίσης τις εθελόντριές τους σε αναλύσεις αίματος τόσο πριν από την κατανάλωση του γεύματος όσο και μετά. Η μεταγευματική αιμοληψία γινόταν ανά ώρα και επί έως 5 ώρες έπειτα από την ολοκλήρωση του φαγητού.

αυγά μπέικον

Όπως γράφουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής (EJCN), ενώ την πρώτη μέρα δεν υπήρχε πριν και μετά το φαγητό ιδιαίτερη διαφορά στα επίπεδα ορισμένων κυττάρων και χημικών ουσιών (βιοδείκτες) που σχετίζονται με τα καρδιολογικά προβλήματα, τη δεύτερη ημέρα η διαφορά σε ορισμένα από αυτά ήταν απρόσμενη και καταστροφική.

Στην πραγματικότητα, σε 8 από τους 19 διαφορετικούς βιοδείκτες και κύτταρα που εξετάστηκαν, παρατήρησαν αυξήσεις οι οποίες κυμαίνονταν από 31% έως και... 960% - αυξήσεις που τους έκαναν να γράψουν ότι «το μέγεθος των αλλαγών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν ήταν αναμενόμενο».

Όπως εξηγούν στο άρθρο τους, η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει εδώ και χρόνια ότι μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά οδηγεί σε συσσώρευση λιπωδών ιζημάτων στις αρτηρίες του σώματος και ιδιαιτέρως της καρδιάς. Ωστόσο έως τώρα όλοι πίστευαν ότι αυτό συμβαίνει μακροπρόθεσμα, σε βάθος μηνών ή και ετών. Τα νέα ευρήματα, όμως, υποδηλώνουν ότι έπειτα από μόλις δύο ημέρες κραιπάλης, το καρδιαγγειακό σύστημα αρχίζει να υποφέρει.

Οι ερευνητές επισημαίνουν στο άρθρο τους ότι η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που καταγράφει τις δυνητικές αλλαγές σε επιλεγμένους βιοδείκτες και κύτταρα έπειτα από την κατανάλωση ενός πρωινού γεύματος με πάρα πολλά λίπη και θερμίδες. Και προσθέτουν πως απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να εξακριβωθεί επί πόσο καιρό διαρκούν αυτές οι αλλαγές, καθώς και ο συνολικός αντίκτυπός τους στον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share