Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Άφησε μια ξύλινη κουτάλα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Σωτήρια λύση!

23 Οκτωβρίου 2020 19:37
Άφησε μια ξύλινη κουτάλα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Υπάρχουν κάποια καθημερινά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε όλοι μας, αλλά το κάνουμε με τον πιο λάθος τρόπο, γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Ένα από αυτά είναι η πιρούνα για τα μακαρόνια.

Αφού ανακαλύψαμε γιατί η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση, σήμερα θα σας αποκαλύψουμε και την αλήθεια για την ξύλινη πιρούνα. Η χρήση της ξύλινης πιρούνας εκτός από το να ανακατεύεις τα μακαρόνια είναι να την τοποθετείς επάνω από την κατσαρόλα που βράζει, ώστε να πέφτει ο αφρός και να μην βγαίνει έξω.

μακαρόνια κουτάλα

Άνοιξε μια τρύπα στο κέντρο από τα μακαρόνια και τα έβαλε στο φούρνο μικροκυμάτων - 2 λεπτά μετά...

Η καθημερινότητά σας μπορεί να είναι τέτοια, που δεν μπορείτε να μαγειρεύετε συνέχεια. Κάπως έτσι ψάχνετε ορισμένες λύσεις κι ας είναι μία από αυτές τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια.

Δεν έχει κάτι αρνητικό από μόνο του, βέβαια, το συγκεκριμένο πιάτο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση. Αν το έχετε μαγειρέψει καλά, τότε μπορείτε να το καταναλώσετε και πάλι, ζεσταίνοντάς το απλά στον φούρνο μικροκυμάτων, και να είναι νόστιμο.

μακαρόνια μικροκυμάτων

Πολλές φορές, όμως, στην προσπάθειά σας να ζεσταθούν ομοιόμορφα, σίγουρα δεν τα έχετε καταφέρει. Το κόλπο, για να μη σας ξανασυμβεί, είναι απίστευτο και σίγουρα δε θα είχε περάσει από το μυαλό σας. Ωστόσο, επειδή ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την τέλεια μακαρονάδα σε ελάχιστα λεπτά.

Ο πιο έξυπνος και απλός τρόπος για να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια όπως πρέπει είναι να ανοίξετε ένα κενό, μια τρύπα στα μακαρόνια που βρίσκονται στο μέσον του πιάτου. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται καν ανακάτεμα την ώρα που τα ζεσταίνετε.

Προσοχή: Αυτά είναι τα μακαρόνια που δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύετε ενώ βράζουν

Το ανακάτεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών. Εάν παραλείψετε αυτό το στάδιο κατά τη μαγειρική σας απλά θα καταλήξετε να κοιτάζετε ένα “κουβάρι” από μακαρόνια όλα κολλημένα μεταξύ τους.

Αυτό όμως δεν ισχύει και για όλα τα είδη ζυμαρικών καθώς όπως έχουν διαφορετικό χρόνο βρασμού έχουν κ διαφορετική μεταχείριση. Ποια είναι λοιπόν τα ζυμαρικά που δεν θέλουν καθόλου ανακάτεμα κατά το βράσιμο;

Αυτά είναι τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως οι χυλοπίτες. Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα γι' αυτό και ο χρόνος βρασμού τους συνήθως δεν ξεπερνάει τα 3 λεπτά. Αν τα ανακατέψετε όπως θα κάνετε με οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό το πιθανότερο είναι τα μακαρόνια σας να "λιώσουν" και να γίνουν μια μάζα. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να προσέχουμε όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, δείτε εδώ τι ισχύει με το στράγγισμα.

χυλοπίτες

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share