Απλώνουμε τις φρυγανιές μας σε ένα ταψί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει. Μόλις λιώσει η ζάχαρη βράζουμε για 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε την βανίλια.
Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές ή περιχύνουμε από πάνω. Μπορείτε να βάλετε 2-3 στρώσεις φρυγανιές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μας 700 ml και τη ζάχαρη αλλά κρατάμε λίγο στην άκρη γάλα 200-300 ml για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ, μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Μόλις γίνει η κρέμα μας την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να παγώσει.
Πηγή: cookpad
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 4 υλικά μόνο
Φτιάξτε πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ ένα γλυκό με ζελέ.
Υλικά
600 γρ τυρί κρέμα
600 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
500 γρ πτι μπερ με κακάο
600 γρ κρέμα γάλακτος
Λίγο γάλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο και το τυρί κρέμα καλά.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και ρίχνουμε την μισή δόση.
Μετά ξαναστρώνουμε τα μπισκότα τα βουτάμε ξανά στο γάλα και ρίχνουμε την άλλη δόση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και βάζουμε τα μπισκότα που μας έμειναν σε μικρά κομμάτια, το ανακατεύουμε καλά, το στρώνουμε στο γλυκό και είναι έτοιμο.