Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και εσπρέσο

Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

22 Οκτωβρίου 2020 11:59
Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και εσπρέσο

Γρήγορο, πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και εσπρέσο. Μια πολύ απλή συνταγή για ένα δροσερό πεντανόστιμο απλό γλυκάκι. Σε περίπτωση, όμως, που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 4 πακέτα μονά σαβαγιάρ
  • 2 φλ. καφέ εσπρέσσο
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 700 ml γάλα φρέσκο (ή όσο λέει η συσκευασία της κρέμας)
  • 350 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • 2 στικ καφέ εσπρέσσο στιγμής
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον καφέ εσπρέσσο και βουτάμε τα σαβαγιάρ πολύ γρήγορα.
  • Στη συνέχεια τα βάζουμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ 25x15 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος με μια στρώση.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
  • Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα μέχρι να καλυφθεί.
  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος, μαζί με τα δύο στικ στιγμιαίου εσπρέσο και τη ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα σαβαγιάρ.
  • Τρίβουμε την κουβερτούρα με ένα χοντρό τρίφτη πάνω στο γλυκό. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά.

Πηγή: bigmamacooks.gr

Θεϊκό γλυκό ψυγείου πλημμυρισμένο στη σοκολάτα

Αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα είναι θεϊκό και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρέπει να το δοκιμάσετε το γρηγορότερο δυνατόν!

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με μια ξεχωριστή συνταγή για επιδόρπιο, τότε σίγουρα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή, αν πάλι δεν είστε και πολύ fan της σοκολάτας, δείτε εδώ το λαχταριστό γλυκό με κρέμα, ζελέ και μπισκότα.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κούπες λευκή σοκολάτα
  • 1 συσκευασία κρέμα marshmallow
  • 3/4 κούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά σκόνη ζελέ με γεύσι κεράσι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κεράσια
  • 280 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε.
  • 2. Μετά από 5 λεπτά βρασμού, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • 3. Ρίχνουμε το μείγμα σε λευκή σοκολάτα και την κρέμα marshmallow σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  • 4. Προσθέτουμε τα κεράσια.
  • 5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που έχουμε απλώσει στην βάση αλουμινόχαρτο.
  • 6. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • 7. Στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα.
  • 8. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share