Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνδυάζει παγωμένο ζαχαρούχο γάλα μαζί με καφέ - Μαγικό και απολαυστικό αποτέλεσμα (Video)

«Μαγικό»

16 Οκτωβρίου 2020 14:40
Συνδυάζει παγωμένο ζαχαρούχο γάλα μαζί με καφέ - Μαγικό και απολαυστικό αποτέλεσμα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην παρακάτω συνταγή θα δείτε έναν σεφ να συνδυάζει παγωμένο ζαχαρούχο γάλα μαζί με καφέ και να φτιάχνει κάτι μοναδικό! Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα παραδεισένιο παγωμένο γλυκό χωρίς ψήσιμο με ζαχαρούχο γάλα.

Ο Αυστραλός David Chilcott, γνωστός και με το όνομα the One Pot Chef στο Youtube, έχει ανεβάσει ένα βίντεο, όπου δείχνει πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις νόστιμο παγωτό με μόλις 3 υλικά: Στιγμιαίο καφέ, ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Αφού το μίγμα παγώσει, ο David σερβίρει το πιο αφράτο, κρεμώδες και λαχταριστό σπιτικό παγωτό που έχουμε δει ποτέ. Το βίντεο ενθουσίασε τους χρήστες της πλατφόρμας, συγκεντρώνοντας πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές.

Μωσαϊκό... για να τρελαίνονται όλοι με ζαχαρούχο γάλα, λευκή σοκολάτα και φυστίκια

Πάντα το μεσημέρι και μετά το φαγητό έχουμε μια… μικρή επιθυμία για ένα γλυκό. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας προσφέρει μια υπέροχη συνταγή για μωσαϊκό με λίγα υλικά, τα οποία μπορούν να κάνουν θαύματα και, μέσα σε αυτά, υπάρχουν το ζαχαρούχο γάλα, η λευκή σοκολάτα και τα φυστίκια.

Τα υλικά αυτά συνδυάζονται εξαιρετικά και το γλυκό αυτό γίνεται πεντανόστιμο στο αποτέλεσμά του. Δεν χρειάζεται, μάλιστα, να κάνετε πολλές κινήσεις και να σας πάρει πολλή ώρα, προκειμένου να το παράξετε. Με μόλις τρεις κινήσεις, μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τους πάντες ευτυχισμένους μετά από ένα ωραίο γεύμα, όπως και το γλυκό ψυγείου που μπορεί να είναι έτοιμο σε 10 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ (για 12 – 15 φέτες)

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 360 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κ.σ. μπράντι (κονιάκ)
  • ½ πακέτο (περίπου 100 γρ.) μπισκότα πτι μπερ
  • 100 γρ. κράνμπερι
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα + λίγα ακόμη για την επικάλυψη
  • ½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο με την κουβερτούρα (τα βάζουμε δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει.
  2. Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα). Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και το κονιάκ.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (για τουλάχιστον 30 λεπτά).
  4. Σπάμε μέσα τα μπισκότα – όχι σε τρίμματα – και προσθέτουμε τα κράνμπερι, τα φιστίκια και το αλάτι.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα, το οποίο αδειάζουμε σε μεμβράνη.
  6. Του δίνουμε σχήμα μακρόστενο, σαν σαλάμι.
  7. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο, περίπου 1 ώρα.
  8. Το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε και το ρολάρουμε σε σπασμένο φιστίκι Αιγίνης. Το τυλίγουμε πάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.
  9. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share