Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Θεϊκή, ζουμερή τυρόπιτα με μπέικον

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

16 Οκτωβρίου 2020 07:01
Θεϊκή, ζουμερή τυρόπιτα με μπέικον
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η τυρόπιτα είναι το σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Τρώγεται είτε για πρωινό με τον καφέ σας, είτε για σνακ μέσα στην ημέρα ή ακόμη και για γεύμα με τη συνοδεία μιας σαλάτας. Δεν θα ήταν υπέροχο λοιπόν αν μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας την αγαπημένη σας τυρόπιτα σε χρόνο... μηδέν;

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την καλύτερη συνταγή για την πιο νόστιμη και λαχταριστή τυρόπιτα με μπέικον που σίγουρα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα παραδεισένιο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα. Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της θεϊκής αυτής τυρόπιτας.

Θα χρειαστούμε :

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 500 γρ. τυρί μίξ ( κασέρι,κεφαλογραβιέρα,έμενταλ)
  • πιπέρι φρέσκο

τυρόπιτα με μπέικον

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε όλο το φύλλο κρούστας.
  • Χτυπάμε τα αυγά με λίγο από το γάλα ,κόβουμε σε λεπτές φέτες το μπέικον ,λιώνουμε το βούτυρο,θρυμματίζουμε τη φέτα και τρίβουμε τα κίτρινα τυριά.
  • Ενώνουμε στα φύλλα κρούστας όλα μας τα υλικά,τα τυριά ,τα αυγά,το βούτυρο,το υπόλοιπο γάλα και στο τέλος τρίβουμε λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και η πίτα μας είναι έτοιμη,μεταφέρουμε στο πυρίμαχο σκεύος όλο το μείγμα και το ψήνουμε για μια ώρα.

Η πιο εύκολη σπιτική τυρόπιτα με μπέικον,πολύ εύγευστη και ζουμερή χωρίς καθόλου κόπο. Κόβετε με ευκολία ενώ διατηρεί το σχήμα της. Ζεστή είναι απίθανη με τα τυριά να λιώνουν και το νόστιμο μπέικον αλλά και κρύα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ακόμη και την επόμενη ημέρα.

tips:

Αν θέλετε κρατάτε ένα φύλλο κρούστας ,ακολουθείτε τα ίδια βήματα και στο τέλος σκεπάζετε την πίτα με το ολόκληρο φύλλο για καλύτερη εμφάνιση.

Πηγή: elmagazino.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share