Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα μακαρόνια βράζουν πιο γρήγορα όταν ρίξεις αλάτι στο νερό - Μύθος ή αλήθεια;

Τι δηλώνουν οι μεγαλύτεροι σεφ

15 Οκτωβρίου 2020 11:56
Τα μακαρόνια βράζουν πιο γρήγορα όταν ρίξεις αλάτι στο νερό - Μύθος ή αλήθεια;

Μαγειρικοί μύθοι υπάρχουν πάμπολλοι γύρω από διάφορα τρόφιμα και προϊόντα. Τι ισχύει όμως για τα μακαρόνια και το αλάτι;

Πολλοί λένε πως αν βάλουμε αλάτι στο νερό για τα μακαρόνια, βράζουν πιο γρήγορα. Η αλήθεια είναι πως λυπούμαστε, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η προσθήκη του αλατιού αυξάνει το σημείο βρασμού του νερού, που σημαίνει ότι το νερό καθυστερεί να βράσει. Παρ’ όλο, πάντως, που το αλάτι στο νερό δεν θα φέρει το φαγητό στο πιάτο σας πιο γρήγορα, αποτελεί σημαντικό βήμα από άποψη γεύσης και δεν πρέπει να το ξεχνάτε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο λάθος γύρω από τα μακαρόνια, δείτε εδώ το λάθος με το σούρωμα.

Κάνε τα τέλεια μακαρόνια σε ελάχιστα λεπτά - Δες πώς...

Υπάρχει κάποιος που δεν τρώει μακαρόνια; Μάλλον όχι! Βραστό νερό, αλάτι και σε 10 λεπτά ένα πλήρες, πεντανόστιμο γεύμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Ωστόσο, μυστικά και tips υπάρχουν ακόμη και για ένα τόσο εύκολο φαγητό, δείτε εδώ το κόλπο για να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια σας χωρίς τη βοήθεια του φούρνου μικροκυμάτων.

Επειδή όμως σκέτα δεν είναι και πολύ νόστιμα, πάρτε μερικές ιδέες στο παρακάτω βίντεο για να τα απογειώσετε!

Το μυστικό για να κάνετε πεντανόστιμα ακόμη και τα σκέτα μακαρόνια

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει κάποιον να λέει πως προτιμά να τρώει τα μακαρόνια του σκέτα ή ίσως μόνο με τυρί; Σίγουρα πολλές! Μην σας φαίνεται παράξενο είναι πολλοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία γι' αυτό το Athensmagazine.gr σας βρήκε το μυστικό για να κάνετε πεντανόστιμα ακόμη και τα σκέτα μακαρόνια. Επειδή όμως υπάρχει και η πιθανότητα να σας περισσέψουν μερικά μακαρόνια, δείτε εδώ πώς θα τα ξαναζεστάνετε στο λεπτό χωρίς τη βοήθεια του φούρνου μικροκυμάτων.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο Spaghetti
  • 80 γρ. φασόλια άσπρα
  • 1.100 ml. ζωμό λαχανικών
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Τι κάνουμε

  • ΒΗΜΑ 1ο: Βράζουμε τα φασόλια. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε το μούλτι. Προσθέτουμε 1/4 κούπας νερό και τα πολτοποιούμε.
  • ΒΗΜΑ 2ο: Ετοιμάζουμε τον ζωμό λαχανικών.
  • ΒΗΜΑ 3ο: Προσθέτουμε μέσα τα φασόλια και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
  • ΒΗΜΑ 4ο: Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να ρουφήξει τον ζωμό. (Αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο περισσότερο νερό, το προσθέτουμε), Αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά.
  • ΒΗΜΑ 5ο: Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πηγή: all4mama.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share