Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αλμυρό κέικ με τυριά και ζαμπόν - Δεν υπάρχει πιο νόστιμο

Πεντανόστιμη συνταγή

12 Οκτωβρίου 2020 15:44
Αλμυρό κέικ με τυριά και ζαμπόν - Δεν υπάρχει πιο νόστιμο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα γρήγορο αλμυρό κέικ για το πρωινό σας και όχι μόνο Ζεστό και λαχταριστό με τη μυρωδιά και τη γεύση του μπέικον και του ζαμπόν και τα τυριά που λιώνουν. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο και κρέμα σοκολάτας τυριού.

Υλικά:

  • 1 πακέτο κόκκινη Φαρίνα [αλεύρι που φουσκώνει μόνο του]
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • Μαϊντανό [ολόκληρα φιλαράκια γιατί θα χτυπηθούν στο μίξερ]
  • λίγο δυόσμο [προαιρετικά]
  • 5-6 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2-3 φέτες μπέϊκον κομμένες σε φέτες
  • 1 1/2 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή άλλα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
  • λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει και ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα.
  2. Προσθέτετε το γάλα και ρίχνετε σταδιακά λίγη-λίγη τη φαρίνα στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας χυλός αφράτος.
  3. Προσθέτετε το ζαμπόν, το μπέϊκον, το μαϊντανό, και το τυρί και χτυπάτε σε μικρή ταχύτητα για 1/2-1 λεπτό μόνο για να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα.
  5. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: viralgossip.eu

Νόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα, επικάλυψη με ζελέ και ροδάκινα

Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό ψυγείου με φρούτα; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει ένα λαχταριστό γλυκό με ροδάκινα, μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και επικάλυψη ζελέ. Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή. Σε περίπτωση που δε θέλετε φρούτα, δείτε εδώ συνταγή για σοκολατένιο γλυκό.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. τσαγιού χοντρο-θρυμματισμένα cookies σοκολάτας με σταγόνες σοκολάτας
  • 170 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα πυρέξ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για τη γέμιση και επικάλυψη:

  • 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 230 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • 3-4 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες (ή κομπόστα αν δεν είναι στην εποχή τους)
  • 2 φακελάκια φρουί ζελέ βερίκοκο (100 γρ. το ένα)
  • 400 ml βραστό νερό + 400 ml κρύο νερό ή χυμό ροδάκινου ή ζωμό κονσέρβας ροδάκινου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 22×33 εκ. περίπου ορθογώνιο ή αντίστοιχο τετράγωνο. Καθαρίζετε τα ροδάκινα, τα κόβετε σε φέτες και τις τοποθετείτε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα υγρά του. Αν έχετε κονσέρβα τα στραγγίζετε, ακολουθείτε τη πιο πάνω διαδικασία και βάζετε στο ψυγείο το χυμό τους για να τον χρησιμοποιήσετε στη παρασκευή του ζελέ.
  • Χοντροθρυμματίζετε τα cookies και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση του βουτυρωμένου πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνειά του πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.
  • Εν τω μεταξύ, λίγο πριν σταθεροποιηθεί η κρέμα γέμισης φτιάχνετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 400 ml ζεστό νερό και 400 ml κρύο και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς όμως να σφίξει.
  • Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και στρώνετε πάνω από τη κρέμα τυριού τις φέτες ροδάκινου. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά από πάνω σε όλη την επιφάνεια το ζελέ. Προτιμήστε να ρίχνετε το ζελέ μέσα σε ένα μεγάλο κουτάλι που θα κρατάτε πάνω από γλυκό ώστε ο ζελές να πέφτει σαν συντριβάνι πάνω στο γλυκό.
  • Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά το ζελέ.

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share