Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με φέτα και... ντομάτα

Η τυρόπιτα που ξεχωρίζει!

7 Οκτωβρίου 2020 08:36
Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με φέτα και... ντομάτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια διαφορετική τυρόπιτα από όλες τις άλλες και συγκεκριμένα μία η οποία θα σας κάνει να την φτιάχνετε συνέχεια. Η συνταγή είναι απλή και γίνεται με λίγα υλικά. Δείτε όμως και εδώ άλλη μία πιο γρήγορη συνταγή για τυρόπιτα που γίνεται στο... τηγάνι.

Υλικά

Για το φύλλο:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 200 γρ λάδι
  • 1 φαρίνα
  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 2 ντομάτες περίπου κομμένες σε ροδέλες (πρέπει να γέμιση η επιφάνεια της πίτας)
  • Φέτα κομμένη σε λεπτές φέτες ( τόσο όση να σκεπάσει τις ντομάτες)
  • Ρίγανη, αλάτι
  • Κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Για το φύλλο ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Την χωρίζουμε στα 2. Ανοίγουμε το ένα φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.

Στρώνουμε πάνω από το φύλλο την κέτσαπ ή τη σάλτσα ή και τα 2 μαζί αν σας αρέσει.

Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες, τη φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι.
Ανοίγουμε και το 2ο φύλλο και το τοποθετούμε από πάνω. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε την πίτα και προσθέτουμε σουσαμάκι για έξτρα γεύση.

Ψήνουμε 190°C πάνω κάτω για περίπου 1 ώρα να ροδίσει!!!!!

Πηγή: cookpad.com

Λαχταριστή τυρόπιτα σε ρολό έτοιμη στο άψε σβήσε

Ποιος δεν λατρεύει τις τυρόπιτες; Μια λαχταριστή και νόστιμη τυρόπιτα μπορείς να τη φας για πρωινό, για σνακ αλλά ακόμη και σαν ολοκληρωμένο γεύμα. Το Athensmagazine.gr είπε να κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη και να σας γλιτώσει από το άνοιγμα του φύλλου δείχνοντάς σας μια μοναδική συνταγή για τυρόπιτα ρολό που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, δεν θα λείψει από κανένα οικογενειακό τραπέζι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και σοκολάτα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Για τη γέμιση:

  • 260 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 120 ml γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 4 κσ λεπτό σιμιγδάλι

Για το φύλλο:

  • 8 φύλλα για πίτα από βραδύς ξεπαγωμένα στο ψυγείο
  • ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε όλα τα συστατικά για την γέμιση και αφήστε τα στην άκρη.

Για το φύλλο :

  • Σε μια καθαρή και στεγνή επιφάνεια εργασίας, τοποθετήστε ένα φύλλο. Βουρτσίστε το ελαφρά με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ζύμης.
  • Τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο από πάνω και λιπαίνετε ξανά με ελαιόλαδο.
  • Στη μικρή πλευρά του φύλλου, τοποθετήστε μια γραμμή πάχους 2-3 cm με γέμιση. Διπλώστε κάθε άκρο (για να ασφαλίσετε την γέμιση) και ξεκινήστε την κύλιση του φύλλου μέχρι το τέλος, για να δημιουργήσετε ένα ρολό. Τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο καλά-πασπαλισμένο τηγάνι (κατά προτίμηση με ελαιόλαδο) ή ένα ταψί.
  • Λιπάνετε κάθε ρολό γύρω γύρω με ελαιόλαδο.
  • Τρυπήστε κάθε ρολό μερικές φορές χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα. Αυτό θα εμποδίσει το σχηματισμό ατμού στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να βγει η γέμιση έξω από το ρολό. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα .
  • Αφήστε την Τυρόπιτα να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά κόψτε κάθε ρολό σε 2-3 κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share