Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σουρώνετε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο; Τεράστιο λάθος - Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Σταματήστε το!

3 Οκτωβρίου 2020 13:05
Σουρώνετε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο; Τεράστιο λάθος - Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Είτε έχετε διάθεση για ιταλική κουζίνα είτε έχετε πίεση χρόνου και πρέπει να φτιάξετε ένα γεύμα στα γρήγορα, δεν υπάρχει τίποτα πιο γρήγορο και πιο εύκολο πιάτο από τα μακαρόνια. Οι περισσότεροι κρατούν πάντα σε ετοιμότητα μερικές συσκευασίες ζυμαρικών και σάλτσα ντομάτας. Στην πραγματικότητα, σε μερικά νοικοκυριά θεωρούνται βασικά είδη διατροφής και είναι αγαπημένο φαγητό πολλών!

Για να φτιάξετε ζυμαρικά το μόνο που χρειάζεται είναι να βράσετε λίγο νερό, να ρίξετε τα ζυμαρικά, να τα στραγγίξετε και να προσθέσετε κάποια σάλτσα, έτσι δεν είναι; Όχι ακριβώς, αν το κάνετε κατά αυτόν τον τρόπο, τότε το κάνετε λάθος. Αν θέλετε να φτιάξετε τέλεια ζυμαρικά, θα πρέπει να το κάνετε με το σωστό τρόπο.

  • Προσθέστε αλάτι στο νερό, λίγο πριν αρχίσει να βράζει και πριν ρίξετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
  • Μην προσθέτετε ελαιόλαδο στο νερό. Αν προσθέσετε λάδι, η σάλτσα θα καταλήξει να μην κολλήσει στα ζυμαρικά, μειώνοντας την ποιότητα της γεύσης και την υφή.
  • Μην ακολουθήσετε τις οδηγίες στο κουτί. Κάθε είδος ζυμαρικών είναι διαφορετικό σε σχέση με το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να μαγειρευτούν. Είναι καλύτερα να τα δοκιμάσετε τη γεύση όση ώρα μαγειρεύετε. Όσο για τις οδηγίες κουτί, πολλές φορές δεν χρειάζεται να τα μαγειρέψετε όσο συνιστάται.
  • Πάρτε το σωστό είδος σάλτσας για τα ζυμαρικά σας. Αν σκοπεύετε να ταιριάξετε μια πιο υγιεινή σάλτσα, μαγειρέψτε τα πιο φαρδιά ζυμαρικά. Εάν χρησιμοποιείτε ρευστή σάλτσα, χρησιμοποιήστε τα ζυμαρικά με πτυχώσεις, όπως campanelle ή rotini, καθώς κατακρατούν περισσότερη σάλτσα.
  • Πριν στραγγίξετε τα ζυμαρικά, φροντίστε να φυλάξετε τουλάχιστον μισό φλιτζάνι του αμυλούχου βραστού νερού, όπου βράσατε τα ζυμαρικά. Στη συνέχεια, αφού τα στραγγίξετε, ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και προσθέστε το αμυλούχο νερό. Μαγειρέψτε τα όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί η σάλτσα και να είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
  • Αν σκοπεύετε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά ή μπαχαρικά, βεβαιωθείτε ότι τα προσθέτετε στο τέλος με τα ζυμαρικά και τη σάλτσα, για να παραμείνει η γεύση τους φρέσκια.

Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε ζυμαρικά, κάντε αυτά τα βήματα και θα μας θυμηθείτε! Κι επειδή ξέρουμε, ότι λατρεύετε τα μακαρόνια, δείτε εδώ μια ακόμα ιδιαίτερη συνταγή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share