Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Το μυστικό για ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο φούρνου

Θα σας ξετρελάνει!

1 Οκτωβρίου 2020 09:18
Το μυστικό για ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο φούρνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοτόπουλο στο φούρνο: Πρόκειται για ένα οικογενειακού τύπου φαγητό. Ωστόσο, το συγκεκριμένο φαγητό έχει και τις δυσκολίες του, οι οποίες για να ξεπεραστούν χρειάζεται κάποιος να αναφέρει τα μυστικά μαγειρικής.

Δηλαδή, μυστικά μαγειρικής, που θα το κάνουν πεντανόστιμο για όποιον το δοκιμάσει.

Κοτόπουλου στον φούρνο: Αναλυτικά η συνταγή

Ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο: Πάντοτε αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για περίπου 30′, εφόσον βρίσκεται στο ψυγείο. Αυτή, η κίνηση, θα το βοηθήσει, διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν κάποιος το βάλει απευθείας στο φούρνο, θα γίνει σκληρό, μετά από τη διαδικασία του ψησίματος:

Τραγανή πέτσα: Για να πετύχει η τραγανή πέτσα, χρειάζεται καλό στέγνωμα η κοιλιακή χώρα του κοτόπουλου. Έπειτα, η επιφάνεια χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και λάδι.

Κοτόπουλο φούρνου

Δέσιμο κοτόπουλου στο φούρνο: Έχει να κάνει με το κατάλληλο σχήμα και τη συγκράτηση των ζουμιών στο ψήσιμο.

Αρωματισμός κοτόπουλου: Για αυτή την εργασία απαιτούνται μυρωδικά, όπως η ρίγανη και το θυμάρι. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάστα βουτύρου κάτω από την πέτσα.

Θερμοκρασία ψησίματος: Χρειάζεται καλή προθέρμανση του φούρνου και η παύση ανοιγοκλεισίματος του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ψησίματος.

Ζουμερό κοτόπουλο: Πρέπει να τραβήξει τα υγρά του, μετά το ψήσιμο για περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Γρήγορο ψήσιμο κοτόπουλου στο φούρνο: Το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει η νοικοκυρά, είναι να σκίσει την κοιλιά του κοτόπουλου κατά μήκος. Για τη συγκεκριμένη προεργασία, προτείνεται η χρήση ψαλιδιού. Έπειτα, οφείλει να πατήσει καλά το κοτόπουλο, ώστε να κάνει το σχήμα του, πλακέ. Στη συνέχεια, πρέπει να αλείψει κάποιος με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και να του προσθέσει αλάτι και πιπέδι. Στο τέλος και αφού έχει προθερμανθεί, ο φούρνος, πρέπει να μπει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το να μην ανοιγοκλείνει κανείς το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Έτσι, το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε μόλις 45 λεπτά.

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε μια συνταγή με κοτόπουλο για μπουφέ που θα σας ξετρελάνει!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share