Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 Λεπτά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

25 Σεπτεμβρίου 2020 14:07
Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 Λεπτά

Ποιος είπε πως τα γλυκά ψυγείου είναι αποκλειστικά για το καλοκαίρι και της υψηλές θερμοκρασίες; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου ακόμη κι αν έξω χιονίζει. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς μια συνταγή πραγματικά... του ονείρου. Αν πάλι δεν είστε και τόσο fan των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια πανεύκολη τυρόπιτα. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση του λαχταριστού αυτού μωσαικού.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων.
  • Αφαιρούμε τον αέρα.
  • Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  • Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
  • Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: fanpage.gr

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με λικέρ και σοκολάτα

Γρήγορο, πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα και λικέρ.Μια πολύ απλή συνταγή για ένα δροσερό πεντανόστιμο απλό γλυκάκι. Σε περίπτωση, όμως, που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ το λαχταριστό γλυκό ψυγείου σαν... εκλέρ.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού μπισκότα κανέλας (ή digestive) θρυμματισμένα στο multi

Για τη γέμιση:

  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36 %)
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας (προαιρετικά)
  • θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Στρώνουμε το μείγμα καλά και ισομερώς στη βάση, ενός στρογγυλού τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα, ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετούμε τα σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας.
  • Προσθέτουμε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λ να σταθεί.
  • Μόλις μισοκρυώσει το στρώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.
  • Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share