Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και λίγα υλικά - Έτοιμο σε 20 λεπτά

Η πιο ωραία συνταγή!

24 Σεπτεμβρίου 2020 10:58
Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και λίγα υλικά - Έτοιμο σε 20 λεπτά

Φτιάξτε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ ένα γλυκό με ζελέ.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • 550 γρ γάλα+220 γρ για την σαντιγί
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φάκελο Garni
  • Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων
  • Τρούφα σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550 γρ γάλα, τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200 γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ, βουτάμε τα μπισκότα λίγο (τόσο για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν) και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ, πάλι μια στρώση κρέμας, μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.
  • Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς ή φιλέ αμυγδάλου.

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με λικέρ και σοκολάτα

Γρήγορο, πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα και λικέρ.Μια πολύ απλή συνταγή για ένα δροσερό πεντανόστιμο απλό γλυκάκι. Σε περίπτωση, όμως, που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ το λαχταριστό γλυκό ψυγείου σαν... εκλέρ.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού μπισκότα κανέλας (ή digestive) θρυμματισμένα στο multi

Για τη γέμιση:

  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36 %)
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας (προαιρετικά)
  • θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Στρώνουμε το μείγμα καλά και ισομερώς στη βάση, ενός στρογγυλού τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα, ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετούμε τα σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας.
  • Προσθέτουμε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λ να σταθεί.
  • Μόλις μισοκρυώσει το στρώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.
  • Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share