Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λεμονογλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά

Πανεύκολη συνταγή

22 Σεπτεμβρίου 2020 15:11
Λεμονογλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λεμονογλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, γλυκό που σε βάζει σε πειρασμό να το δοκιμάσεις όταν το φτιάχνεις και δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις 2 ώρες μέχρι να κρυώσει στο ψυγείο. Σε περίπτωση, όμως, που δεν είναι της αρεσκείας σας, μπορεί να δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά.

ΥΛΙΚΑ:

  • 400 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο + 50 γρ. για πασπάλισμα [*]
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτετε τα 150 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά.
  4. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μέσα το μείγμα των μπισκότων.
  5. Ανακατεύετε ζωηρά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
  6. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί.
  7. Το κόβετε σε 32 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Για πασπάλισμα μπορείτε να αναμίξετε το ινδοκάρυδο με λίγη ζάχαρη άχνη. Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω από το ινδοκάρυδο και λίγη πολύχρωμη τρούφα.

Πηγή: be2news.gr

Δροσερό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cookies, ξηρούς καρπούς και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, δροσερό, σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cookies, ξηρούς καρπούς και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο. Απολαύστε το με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας. Επίσης, δείτε μία πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ. cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
  • 1/2 φλ. καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ανάλατα σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 φλ. σταφίδες κομμένες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 1 κουτί 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για τη γκανάζ σοκολάτας:

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 50 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • κακάο σκόνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βουτυρώστε και στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψάκι βάσης 19 εκ. και βάθους 6 εκ. Θρυμματίστε σε μικρά κομματάκια τα φυστίκια και τις σταφίδες στο multi. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα κομμένα μπισκότα, τα φιστίκια, τις σταφίδες και το κακάο.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια, προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε [σε χαμηλή φωτιά] για 4 λ περίπου μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε το μείγμα με τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το πιέζετε ελαφρώς και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί.
  4. Για τη ganache σοκολάτας: Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να “σταθεί” και κρυώσει ελαφρώς για 5 λ και μετά το στρώνετε πάνω από το κρύο γλυκό σας.
  5. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1-2 ώρες περίπου. Προαιρετικά το πασπαλίζετε με σκόνη κακάου, το κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.

Πηγή: be2news.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share