Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βγάζει την ψίχα από το μπαγιάτικο ψωμί και τη βάζει στο νερό - Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό

Φοβερό για κάθε φορά

16 Σεπτεμβρίου 2020 21:25
Βγάζει την ψίχα από το μπαγιάτικο ψωμί και τη βάζει στο νερό - Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ψωμί μπορεί να είναι ένα βασικό συστατικό της διατροφής μας, αλλά ορισμένες φορές μπορεί να μην το καταναλώσουμε ολόκληρο, με αποτέλεσμα να μπαγιατέψει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πετάξουμε.

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει έναν εξαιρετικό τρόπο να το αξιοποιήσετε, δημιουργώντας μια σάλτσα, η οποία είναι από τις πιο έντονες και αγαπημένες της ελληνικής κουζίνας, θυμίζοντας μια συγκεκριμένη συνταγή, ενώ εδώ μπορείτε να μάθετε για το αφράτο και υπέροχο ψωμί μπύρας.

Αν, για παράδειγμα, θέλετε να φάτε μπακαλιάρο με σκορδαλιά, τότε η σκορδαλιά μπορεί να γίνει με το μπαγιάτικο ψωμί. Σας προτείνουμε, μάλιστα, ένα συγκεκριμένο τρόπο να εκτελέσετε την απλή συνταγή.

Μουσκέψτε, λοιπόν, 4-5 φέτες ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού και αφού το «στίψετε» βάλτε το στο multi με 2-3 σκελίδες σκόρδο, 3-4 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και 50 ml. ελαιόλαδο.

Πολτοποιήστε και έχετε μια σκορδαλιά πεντανόστιμη σε 2 μόλις λεπτά.

Το κόλπο με το μαρούλι που δεν θα αφήσει το ψωμί σας να μουχλιάσει ποτέ ξανά

Το ψωμί είναι ένα τρόφιμο που υπάρχει πάντα στο σπίτι μας, μήπως όμως μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο όχι μόνο ως προς την κατανάλωση του σαν τρόφιμο;

Μπορεί ένα τόσο απλό και καθημερινό υλικό να κρύβει μυστικά; Κι όμως, μπορεί! Ας αρχίσουμε από το σημαντικότερο μυστικό που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε και θεωρούσαμε ακατόρθωτο. Το ξέρατε ότι μπορείτε να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί σας και πάλι φρέσκο σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο; Δείτε εδώ το μαγικό κόλπο. Πώς μπορεί όμως να σώσει λίγο ψωμί τις σαλάτες μας;

Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι έχουν την τάση να μαυρίζουν και να σαπίζουν εύκολα αποβάλλοντας την περιττή για εκείνα υγρασία. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί με μία μόλις φέτα ψωμί. Ναι, μην σας φαίνεται περίεργο, κι όμως μπορεί!

Την επόμενη φορά που θα προμηθευτείτε μαρούλι για τις αγαπημένες σας σαλάτες, καθαρίστε το και βάλτε το μαζί με μια φέτα ψωμί σε μια σακούλα και αποθηκεύεστε το στο ψυγείο σας. Θα δείτε πως σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές το μαρούλι σας θα παραμείνει φρέσκο για πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share