Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσετε τα αυγά σας

Δώστε βάση!

14 Σεπτεμβρίου 2020 17:05
Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσετε τα αυγά σας

Το πιο συνηθισμένο σημείο αποθήκευσης των αυγών μέσα σε ένα σπίτι είναι το ψυγείο. Κατά πόσον όμως αυτός είναι ο σωστός τρόπος φύλαξης τους;

Ο κύριος λόγος για την αποθήκευση τους στο ψυγείο είναι για να αποφύγουμε ένα τύπο βακτηρίων που ονομάζεται Σαλμονέλα και το οποίο μπορεί να μολύνει το προϊόν. Η συντήρησή του σε θερμοκρασία κάτω των 4°C σταματά την ανάπτυξη του βακτηρίου και το μαγείρεμα του πάνω από τους 71°C τα σκοτώνει. Αν και τα αυγά φυσικά είναι ίδια παγκοσμίως, ο τρόπος που η κάθε χώρα αντιμετωπίζει τη Σαλμονέλα διαφέρει. Συνεπώς, το αν θα διατηρήσετε τα αυγά σας στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου εξαρτάται από το πού ζείτε.

Στην Ευρώπη, αντί για τη διαδικασία απολύμανσης των αυγών, οι ίδιες οι κότες εμβολιάζονται κατά της σαλμονέλας. Αυτό εμποδίζει τη μόλυνση των αυγών. Σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες, τα απολυμασμένα αυγά είναι ακόμα και παράνομα. Και αυτό επειδή η εξωτερική εκείνη μεμβράνη αποτελεί το φυσικό σύστημα άμυνας του αυγού που το προστατεύει μέχρι και 3 εβδομάδες μετά. Συνεπώς, τα αυγά εδώ χρειάζεται να διατηρούνται σε ένα δροσερό σημείο, αλλά όχι στο ψυγείο. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό λάθος που μπορεί να κάνουμε όσον αφορά τα αυγά, δείτε εδώ ακόμη ένα.

Κάποιες συμβουλές για τη φύλαξη των αυγών

Αν θέλετε παρόλα αυτά να διατηρείτε τα αυγά σας στο ψυγείο, μην προτιμάτε να τα τοποθετείτε στις πόρτες τους, διότι η θερμοκρασία εκεί μεταβάλλεται εύκολα. Το πίσω μέρος του ψυγείου αποτελεί το καλύτερο μέρος. Ωστόσο, είναι καλύτερο να ελέγξετε τι ισχύει για τη συντήρηση τους τοπικά στη χώρα και στην περιοχή σας, ανάλογα και με τις θερμοκρασίες δωματίου που συνηθίζετε να έχετε. Τέλος, προτιμήστε να τα μαγειρεύετε σε υψηλές θερμοκρασίες και κρατήστε τα μακριά από τροφές, όπως κρεμμύδια και σκόρδα, καθώς έχουν την τάση να απορροφούν μυρωδιές εύκολα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share