Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πήρε δύο διαφορετικά κομμάτια κρέας - Αυτό που έκανε στο πιο σκληρό θα σας σώσει

Θα τρέξετε να το κάνετε

5 Σεπτεμβρίου 2020 16:50
Πήρε δύο διαφορετικά κομμάτια κρέας - Αυτό που έκανε στο πιο σκληρό θα σας σώσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα καλό κομμάτι είναι και πιο ακριβό, αλλά δεν παίζει πάντα ρόλο μόνο η ποιότητα. Δείτε τι έκανε στο κρέας αυτός ο άνδρας και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

Με αυτό το τρικ θα μπορέσετε να μετατρέψετε οποιοδήποτε κομμάτι σε μια λαχταριστή μπριζόλα που θα σας τρέχουν τα σάλια. Προσέξτε όμως μην είναι από τα κρέατα που βλάπτουν την υγεία, και πουλιούνται συχνά στο εμπόριο.

Για το πιο σκληρό κρέας, το μυστικό είναι να το κόβετε κάθετα προς τις μυϊκές ίνες και αυτό ακριβώς μας δείχνει το νέο βίντεο του America’s Test Kitchen: πως να κόβουμε σωστά το κρέας ώστε να το απολαμβάνουμε περισσότερο.

Ο Νταν χρησιμοποιεί ένα CT3 Texture Analyzer για εξακριβώσει πόση δύναμη χρειάζεται για να δαγκώσει κάποιος το κρέας και τα αποτελέσματα είναι απίστευτα!

Σταματήστε άμεσα να αγοράζετε αυτά τα 4 κρέατα - Τα τρώμε καθημερινά και μπορεί να πάθουμε μέχρι και...

Το κρέας είναι, σίγουρα, ένα αγαπημένο τρόφιμο στην καθημερινότητά μας, αλλά παράλληλα αποτελεί μια σημαντική πηγή κινδύνων για την υγεία μας, όντας δυνητικά υπεύθυνο για αρκετά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Υπάρχουν, μάλιστα, τέσσερα είδη κρέατος, τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά, είτε στο δείπνο μας είτε σε κάποιο ενδιάμεσο γεύμα, όπως το δεκατιανό ή το απογευματινό μας. Χρειάζεται, όμως, να κάνουμε μεγάλη προσοχή, για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με βλάβες στον οργανισμό μας, που αρχικά μπορεί καν να μην υποψιαζόμαστε, ενώ οφείλουμε να ξέρουμε και γιατί είναι απαγορευτικός ο συνδυασμός με το τυρί.

Βόειο κρέας

Το βόειο κρέας γενικά συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο και μάλιστα όταν είναι ψημένο στη σχάρα έχει συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά καρκίνου του προστάτη. Μια μελέτη του Johns Hopkins Kimmel Cancer Center διαπίστωσε ότι μια χημική ένωση που δημιουργήθηκε με το μαγείρεμα του κρέατος σε υψηλή θερμοκρασία προκαλεί καρκίνο του προστάτη σε αρουραίους.

Λουκάνικο

Το λουκάνικο και συγκεκριμένα το λουκάνικο από χοιρινό έχει άπειρο λίπος. Είναι επίσης επεξεργασμένο και καρυκεύεται μερικές φορές με ορισμένα «ύποπτα» μπαχαρικά και χημικά. Το λουκάνικο είναι ίσως το χειρότερο είδος κρέατος που μπορείς να φας! Αντέχεις κι άλλο; Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων διαπίστωσε πρόσφατα ότι ένας κόκκινος χρωματισμός τροφίμων σε φθηνά λουκάνικα, που ονομάζεται κόκκινο 2G, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Μπέικον

Λίγοι άνθρωποι μπορούν ν’ αντισταθούν στη μυρωδιά του μπέικον. Το μπέικον είναι, ωστόσο, ένα από τα πιο λιπαρά κρέατα στον πλανήτη. Επιπλέον, έχει χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα, οι νιτροζαμίνες είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες σε μεγάλες ποσότητες. Δυστυχώς, όλα τα μπέικον περιέχουν μερικά απ’ αυτά τα συντηρητικά. Επίσης, το μπέικον συνήθως μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που προκαλεί το σχηματισμό ακόμη περισσότερων ενώσεων.

Σαλάμι

Το σαλάμι είναι επίσης γεμάτο με λίπος και έχει τα ίδια χημικά που κάνουν καρκινογόνο το μπέικον. Στην πραγματικότητα, μπορεί να περιέχει ακόμα υψηλότερες δόσεις νιτροζαμινών από το μπέικον! Μήπως να το βγάλεις απ’ τη ζωή σου;

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share