Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Το κόλπο με το γάλα και το αλάτι για να ξεπαγώσετε τα ψάρια σας σε χρόνο μηδέν

Δοκιμάστε το!

30 Αυγούστου 2020 13:15
Το κόλπο με το γάλα και το αλάτι για να ξεπαγώσετε τα ψάρια σας σε χρόνο μηδέν
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Όλοι θα ήθελαν στο τραπέζι τους το ψάρι να είναι πάντα φρέσκο, μόνο που τα οικονομικά δεν αφήνουν πάντα χώρο για τέτοιες πολυτέλειες.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος για να «ζωντανέψει» το κατεψυγμένο ψάρι και να μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από την ανοιχτή θάλασσα. Η λύση βρίσκεται στο γάλα και στο αλάτι. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το αλάτι να χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις, δείτε εδώ πώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα σκόρδα σας.

ψάρι

Για πελαγίσια… απάτη λοιπόν, ο πολυβραβευμένος γάλλος σεφ Daniel Boulud που ειδικεύεται στο ψάρι μοιράζεται μαζί μας το μεγάλο μυστικό.

«Βγάζοντας το ψάρι από την κατάψυξη, το καλύπτεις με γάλα και αλάτι και το αφήνεις να ξεπαγώσει». Και μετά το μαγειρεύεις με τον τρόπο που έχεις επιλέξει.

Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι στο κρέας πριν το ψήσετε; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Αν πάντα προσθέτεις αλάτι και πιπέρι στο κρέας σου πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς και τους μεγαλύτερους σεφ θα μπορούσε να βρίσκεται στην κορυφή με τα ολέθρια λάθη μας σχετικά με το κρέας. Και αυτό, δεν είναι το μόνο λάθος, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να συνδυάζετε το κρέας με τις πατάτες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club, το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει το κρέας.

«Το αλάτισμα του ωμού κρέατος αφαιρεί την υγρασία και το αφυδατώνει, κάνοντάς το σκληρό μετά το ψήσιμο», εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο ίδιος, μάλιστα, επιχειρεί να καταρρίψει μια μαγειρική τεχνική ευρέως αποδεκτή ακόμα και από επαγγελματίες σεφ: το μαρινάρισμα.

κρέας αλάτι πιπέρι

Όπως εξηγεί, το μόνο συστατικό της μαρινάδας που απορροφάται από το ωμό κρέας είναι το αλάτι, το οποίο μάλιστα καλό θα ήταν να μην είχε απορροφηθεί καθώς, όπως είδαμε, το αφυδατώνει και το κάνει σκληρό.

Τι αντιπροτείνει η εταιρεία Gourmet Meat Club; Αντί να μαρινάρουμε το κρέας, να χρησιμοποιούμε τα υλικά της μαρινάδας για να φτιάξουμε μια σάλτσα με την οποία θα το συνοδεύσουμε όταν θα είναι έτοιμο.

Η μόνη προετοιμασία που έχει νόημα πριν από το ψήσιμο, συμπληρώνει η ίδια πηγή, είναι το λάδωμα του κρέατος.

Άραγε, οι υπεύθυνοι της εταιρείας Gourmet Meat Club έχουν δίκιο; Μια δοκιμή θα μας πείσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share