Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η μυστική συνταγή από το Άγιο Όρος για τα καλύτερα γεμιστά - Βάλτε στις ντομάτες...

Δείτε πώς να τα κάνετε

24 Αυγούστου 2020 15:36
Η μυστική συνταγή από το Άγιο Όρος για τα καλύτερα γεμιστά - Βάλτε στις ντομάτες...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή από το Άγιο Όρος για τα καλύτερα γεμιστά που έχετε κάνει ποτέ. Τι διαφορετικό βάζουν στις ντομάτες και είναι τόσο νόστιμες;

Υλικά:

  • 3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες
  • 3 πιπεριές
  • 8 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
  • 4 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 μελιτζάνα καθαρισμένη από τη φλούδα και ψιλοκομμένη
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Στο Άγιο Όρος τα φαγητά έχουν μια ιδιαίτερη νοστιμιά για τον λόγο που θα δείτε εδώ, και για αυτό σας παρουσιάζουμε την συνταγή για τα γεμιστά τους. Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίξουν. Το εσωτερικό από τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό φλυτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μόνο μία βράση, για να μαλακώσει λίγο το ρύζι. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Καλή μας όρεξη! Αν θέλετε να μαγειρεύουμε μαζί καθημερινά κοινοποίησε τη συνταγή να τη δουν και οι φίλοι σου ίσως τους ενδιαφέρει και είσαι ευπρόσδεκτος να γίνεις μέλος στη σελίδα μου παιδί μου–> Αγιορείτικες συνταγές

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε όλοι όταν βάζουμε ντομάτες σε σαλάτες ή φαγητά

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει μυστικό για τις ντομάτες, το συστατικό που χρησιμοποιούμε πιο πολύ στο μαγείρεμα, που να μην το ξέρουμε; Και όμως υπάρχει. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό. Και λάθη και μυστικά που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε για το αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό, δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό για να παραμένουν οι ντομάτες σας φρέσκες.

Εύκολα όλοι στη μαγειρική προσπερνάμε τα... σπόρια της ντομάτας, πιστεύοντας ότι δεν έχει καμία διαφορά το αν θα τα προσθέσουμε ή θα τα αφαιρέσουμε από το φαγητό μας. Και όμως έχει... Για αυτό και παρακάτω σου δίνουμε τις χρήσιμες συμβουλές για το πού πρέπει και που δεν πρέπει να βγάζεις τα σπόρια από τη ντομάτα.

Κράτησε τα:

Μην αφαιρέσεις τα σπόρια αν φτιάχνεις σούπες ή κάποια σάλτσα, καθώς αυτά θα δώσουν άλλη διάσταση στο φαγητό σου και θα του χαρίσουν μία ελαφριά, γλυκιά γεύση.

Αφαίρεσε τα:

Αν φτιάχνεις σαλάτα, ομελέτα ή φαγητό κατσαρόλας, τότε καλό θα ήταν να αφαιρέσεις τους σπόρους. Μπορεί να κάνει το φαγητό σου πιο νερουλό, ενώ στη σαλάτα σου θα κάνει το μαρούλι να μαραθεί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share