Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το απόλυτο μυστικό για το τέλειο και τραγανό κοτόπουλο πανέ

Δεν θα το ξαναφτιάξετε αλλιώς!

23 Αυγούστου 2020 13:33
Το απόλυτο μυστικό για το τέλειο και τραγανό κοτόπουλο πανέ

Το κοτόπουλο πανέ είναι μια αγαπημένη συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Τα σπιτικά υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στο πανάρισμα κάνουν αυτό το πιάτο πιο εύγεστο, αρκετά οικονομικό και πολύ ποιοτικό. Αυτό δεν σημαίνει πως μόνο αυτά αρκούν μιας και υπάρχουν πολλά μυστικά γύρω απ' το μαγείρεμα του κοτόπουλου, δείτε εδώ πώς θα πετύχετε την τέλεια πέτσα στο ψητό κοτόπουλο.

Αρχικά, αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το καθαρίζουμε καλά ώστε να μην έχει και την παραμικρή λιπώδη ίνα. Με τον τρόπο αυτό, το κοτόπουλο θα παραμείνει λεπτό και τρυφερό κατά τη διάρκεια του παναρίσματος.

Πριν πανάρουμε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώστε να δέσουν τα υλικά καλά και να γίνει πιο νόστιμο.

Το πανάρισμα χρειάζεται οπωσδήποτε αλεύρι για να σταθεί το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε στο πανάρισμα. Αν μάλιστα προσθέσουμε στο αλεύρι λίγη καπνιστή πάπρικα, τριμμένο δεντρολίβανο ή ρίγανη ακόμα και σκόρδο σε σκόνη, το αποτέλεσμα γίνεται πεντανόστιμο. Πρώτα αλευρώνουμε το κοτόπουλο, μετά το περνάμε από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά ή αντίστοιχα υλικά παναρίσματος.

Ένα μικρό μυστικό για να απογειώσουμε τη γεύση του κοτόπουλου είναι να προσθέσουμε στο λάδι μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά ή μυρωδικά (π.χ. δεντρολίβανο ή θυμάρι). Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει, τα αφαιρούμε και βάζουμε το κρέας μας στο τηγάνι. Το σωστό τηγάνισμα θέλει καυτό λάδι και συχνό γύρισμα ώστε η κρούστα να είναι χρυσαφένια και τραγανή και το κρέας να παραμείνει ζουμερό.

Πασπαλίζει το κοτόπουλο με αυτό το μείγμα και το βάζει στο φούρνο. Το αποτέλεσμα; Τραγανό και πεντανόστιμο

Αν δεν έχετε ακούσει για την προσθήκη μπύρας στο μαγείρεμα ενός κοτόπουλου χάνετε. Το Every Day Good Thinking έχει καταλήξει σε μια συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Τα συστατικά είναι απλά και εύκολο να βρεθούν στο ντουλάπι σας. Και μιας και μιλάμε για μυστικά σχετικά με το κοτόπουλο, δείτε εδώ ποιο είναι το μυστικό μπαχαρικό που θα απογειώσει τη γεύση του.

Μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο να σιγοβράζει στην μπύρα όλη την ημέρα ή μπορείτε να το βάλετε στη γάστρα για μερικές ώρες.

Ανακατέψτε την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν σε ένα μικρό μπολ.

Τοποθετήστε 4 μπάλες αλουμινόχαρτου στο κάτω μέρος της γάστρας – θα στηρίξουν το κοτόπουλο σας, έτσι ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Ρίξτε την μπύρα στη γάστρα.

Ξεπλύνετε το κοτόπουλο σας, στεγνώστε και απλώστε το μείγμα καρυκευμάτων πάνω του. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πάνω από τις μπάλες αλουμινόχαρτου. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 3 ώρες ή σε χαμηλή για 5-7 ώρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share