Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

“Λουκανόσκι”: Εύκολη συνταγή για πιροσκί με λουκάνικο που γίνεται στη στιγμή και τρώγεται μετά μανίας

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

22 Αυγούστου 2020 16:57
“Λουκανόσκι”: Εύκολη συνταγή για πιροσκί με λουκάνικο που γίνεται στη στιγμή και τρώγεται μετά μανίας
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Τα πιροσκί με λουκανικάκι ή αλλιώς “λουκανόσκι” είναι ένα αγαπημένο αλμυρό σνακ, τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους. Είναι μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή, για πρωινό, για τη δουλειά, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για τα παιδικά πάρτι και γενικά όποτε θέλεις να βάλεις κάτι ελαφρύ στο στομάχι σου. Αν πάλι ανήκεις στους πιο... παραδοσιακούς, ρίξτε μια ματιά στην τέλεια πατσαβουρόπιτα!

Υλικά

  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 αυγό
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει.
  • Λουκανικάκια

πιροσκί λουκάνικο

Εκτέλεση

  • Σε μπώλ βάζουμε πρώτα το νερό με την ζάχαρη και την μαγιά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι με το αλάτι.
  • Θέλουμε να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από την ζύμη την ανοίγουμε λίγο στην παλάμη μας βάζουμε μέσα ένα λουκανικάκι και κλείνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν
  • Τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι. πχ βάζουμε περίπου 1 λίτρο ηλιέλαιο και ρίχνουμε 4 πιροσκί στο λάδι για να προλαβαίνουμε να τα γυρνάμε χωρίς να καούν.
  • Τρώγονται σε 3 με 4 λεπτά το πολύ.

Πηγή: enimerotiko.gr

Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη

Φτιάξτε λαχταριστά τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε μια διαφορετική συνταγή, δείτε εδώ την τυρόπιτα των... φτωχών.

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. φέτα (ή 200 γρ. φέτα & 100 γρ. ανθότυρο)
  • 2 αυγά
  • πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο και τη μαργαρίνη και χτυπήστε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψουν. Προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε για να ενσωματωθεί με το βούτυρο. Προσθέστε το μπέϊκιν, τη σόδα και το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια ρίξτε λίγο αλεύρι ακόμα.

Για τη γέμιση: Σε μπολ χτυπήστε τα δύο αυγά και προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη με πιρούνι ή με τα χέρια. Πασπαλίστε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν.

Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και κόψτε με κουπ πάτ ή ένα ποτήρι σε κυκλικά σχήματα. Βάλτε από 1 κουταλιά γέμιση και διπλώστε στα δύο. Πατήστε τις άκρες με το χέρι με τις μύτες ενός πιρουνιού για να κολλήσουν.

Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήστε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share