Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο απίστευτος λόγος που κάνει το σκόρδο απαγορευτικό για τα μπιφτέκια μας

Προσοχή!

20 Αυγούστου 2020 13:21
Ο απίστευτος λόγος που κάνει το σκόρδο απαγορευτικό για τα μπιφτέκια μας

Τα μπιφτέκια είναι ένα γεύμα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχουν άπειρες παραλλαγές και τρόπους ψησίματος. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές μπορεί να κάνουμε κάποιο λάθος κατά την παρασκευή τους, τρανό παράδειγμα πως πολλές φορές χρησιμοποιούμε φρυγανιά για το ζύμωμα τους, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Ένα ακόμη συχνό λάθος που κάνουμε και για τους περισσότερους είναι πλέον συνήθεια είναι η προσθήκη σκόρδου. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λάθος; Γενικά έχουμε το κακό συνήθειο να μπλέκουμε μεταξύ τους συνταγές, για να τα ξεμπερδέψουμε λοιπόν.

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο απλά πιάτα γι' αυτό και δεν υπάρχει λόγος να τα υπερφορτώνουμε με έξτρα υλικά. Στην ουσία το μόνο που χρειάζονται είναι ψωμί, μπαχαρικά και λάδι σε αντίθεση με τα κεφτεδάκια που είναι ένα πιο "βαρύ" φαγητό και εκεί μπορούμε και επιβάλλεται να προσθέσουμε τόσο σκόρδο όσο και μαϊντανό.

Βάλτε στα μπιφτέκια σας σιμιγδάλι - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς

Πόσα και πόσα μυστικά δεν έχουμε ακούσει που μας υπόσχονται τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Όσο κι αν δοκιμάσουμε πάντα θα θέλουμε να μάθουμε ένα ακόμη. Και αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σήμερα, ένα ακόμη μυστικό για τα πιο τέλεια και γευστικά μπιφτέκια.

Το ψωμί προσδίδει μια υγρασία στα μπιφτέκια μας και τα κάνει πιο ζουμερά η αλήθεια είναι, μα πώς θα γίνει τα κάνουμε έξτρα γευστικά και πιο υγιεινά; Τρόποι για να απογειώσεις τη γεύση ενός τέτοιου φαγητού είναι πάμπολλοι, για παράδειγμα, δείτε εδώ το μυστικό με το ανθρακούχο νερό. Σκεφτήκατε ποτέ να προσθέσετε στον κιμά σας σιμιγδάλι;

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που θα ικανοποιήσουν και το πιο απαιτητικό ουρανίσκο και θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Πάρτε χαρτί και μολύβι και κρατήστε σημειώσεις!

Υλικά

  • κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
  • αυγά 2
  • κρεμμύδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
  • σκόρδο 2 στο τρίφτη
  • ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
  • γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
  • ξύδι 2 κσ
  • σιμιγδάλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι μπόλικο
  • ρίγανη κατά βούληση
  • ηλιέλαιο όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά.
  • Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ.
  • Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
  • Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρο τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση.
  • Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.

Πηγή: enimerotiko.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share