Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το κόλπο για να κρατήσεις το ψωμί του τοστ φρέσκο ακόμη και στην παραλία

Θα σας λύσει τα χέρια

20 Αυγούστου 2020 12:50
Το κόλπο για να κρατήσεις το ψωμί του τοστ φρέσκο ακόμη και στην παραλία

Τα τοστάκια, είναι ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Μπορείτε να έχετε μαζί σας, σε περίπτωση που πεινάσετε και θέλετε κάτι να τσιμπήσετε. Ειδικά στην παραλία, που πολλές φορές δεν θα βρείτε κάτι στην περιοχή για να φάτε, είναι η τέλεια λύση. Όμως, αν κρυώσει ένα τοστ, δεν έχει πλέον την ιδανική γεύση και υφή το ψωμί του.

Όλοι γνωρίζουν πως το τοστ με τυρί, είναι καλύτερο όταν τρώγεται τη στιγμή που βγαίνει από την τοστιέρα. Τι γίνεται όμως, αφού στην παραλία δεν υπάρχει τοστιέρα, αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε το αγαπημένο σας σνακ;

Αντί να το πάρετε απ’ έξω, όπου οι πιθανότητες να βρείτε το αγαπημένο σας ψωμί ή τυρί είναι ελάχιστες, μπορείτε να έχετε ετοιμάσει το τοστ σας από το σπίτι -ναι, να το ψήσετε κιόλας- και να καταφέρετε να το διατηρήσετε ζεστό, μέχρι την ώρα που η θάλασσα θα σας ανοίξει την όρεξη. Ωστόσο, μιας και μιλάμε για τοστ, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει ποτέ να βάζετε ντομάτα στο τοστ σας.

Η λύση, προέρχεται από το thekitchn.com, που συστήνει να αποθηκεύουμε το ψημένο τοστ μέσα σε θερμός. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί άνετα να διατηρηθεί ζεστό. Ειδικότερα, ξεκινήστε γεμίζοντας ένα μικρό θερμός (από αυτά που ενδείκνυται για να μεταφέρεις σούπα) με καυτό νερό και αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια ψήστε κανονικά το τοστ σας και αφήστε το σε ένα πιάτο.

Αφήστε το μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του, χωρίς όμως να κρυώσει πολύ. Πετάξτε το νερό από το θερμός, σκουπίστε το προσεκτικά για να στεγνώσει τελείως και βάλτε μέσα το τοστ σας, κομμένο σε δύο ή σε τρία κομμάτια για να χωρέσει. Κλείστε το καπάκι, βάλτε το θερμός στην τσάντα και ώρα για παραλία!

Σημείωση: Με αυτό τον τρόπο το τοστ σας θα διατηρηθεί σίγουρα ζεστό, αλλά μην περιμένετε να είναι σαν να βγήκε μόλις από την τοστιέρα, αν ειδικά φάτε το τοστ σας αρκετές ώρες αργότερα. Πάντως, όπως αναφέρουν, μπορεί το ψωμί να μην μένει τόσο τραγανό όσο ήταν στην αρχή, τουλάχιστον όμως, το λιωμένο τυρί δεν γίνεται σαν λάστιχο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share