Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάλτε στα μπιφτέκια σας σιμιγδάλι - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

19 Αυγούστου 2020 10:42
Βάλτε στα μπιφτέκια σας σιμιγδάλι - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς

Πόσα και πόσα μυστικά δεν έχουμε ακούσει που μας υπόσχονται τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Όσο κι αν δοκιμάσουμε πάντα θα θέλουμε να μάθουμε ένα ακόμη. Και αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σήμερα, ένα ακόμη μυστικό για τα πιο τέλεια και γευστικά μπιφτέκια.

Το ψωμί προσδίδει μια υγρασία στα μπιφτέκια μας και τα κάνει πιο ζουμερά η αλήθεια είναι, μα πώς θα γίνει τα κάνουμε έξτρα γευστικά και πιο υγιεινά; Τρόποι για να απογειώσεις τη γεύση ενός τέτοιου φαγητού είναι πάμπολλοι, για παράδειγμα, δείτε εδώ το μυστικό με το ανθρακούχο νερό. Σκεφτήκατε ποτέ να προσθέσετε στον κιμά σας σιμιγδάλι;

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που θα ικανοποιήσουν και το πιο απαιτητικό ουρανίσκο και θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Πάρτε χαρτί και μολύβι και κρατήστε σημειώσεις!

Υλικά

  • κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
  • αυγά 2
  • κρεμμύδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
  • σκόρδο 2 στο τρίφτη
  • ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
  • γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
  • ξύδι 2 κσ
  • σιμιγδάλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι μπόλικο
  • ρίγανη κατά βούληση
  • ηλιέλαιο όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά.
  • Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ.
  • Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
  • Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρο τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση.
  • Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.

Πηγή: enimerotiko.gr

Το ανεπανόρθωτο λάθος που κάνουμε όλοι όταν ψήνουμε μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους με πάρα πολλές παραλλαγές και εναλλακτικές στον τρόπο ψησίματος τους. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα κόλπα για το ψήσιμό τους, δείτε εδώ τις συμβουλές των σεφ για τα πιο αφράτα και καλοψημένα μπιφτέκια για μπέργκερ.

Σπανίως βγαίνει κακό ένα μπιφτέκι, καθώς με λίγα μυρωδικά ακόμα και ένας αδαής το φτιάχνει μια χαρά. Φτάνει να μην το βάλει στον φούρνο!

Ναι, καλά διαβάζετε, οι μεγαλύτεροι σεφ μας λένε πως το μπιφτέκι δεν ψήνεται ποτέ στον φούρνο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεραθεί και να γίνει τελικά άνοστο.

Ο φούρνος αντενδείκνυται για κρέατα με μικρό όγκο, καθώς έχει την κακιά συνήθεια να τα στεγνώνει. Για τεχνικό λάθος μιλούν οι ειδικοί όταν μπαίνει το μπιφτέκι στον φούρνο, λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν κόλπα που να δουλεύουν εδώ.

Είναι ο τρόπος που μεταδίδει τη θερμότητα ο φούρνος που τον κάνει ακατάλληλο για μπιφτέκια και κρέατα με μικρό όγκο. Συνεπώς την επόμενη φορά που θα θέλετε να απολαύσετε ένα ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι προτιμήστε τη σχάρα ή ένα τηγάνι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share