Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έριξε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα γεμάτη γάλα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα σας τρέξουν τα σάλια

Δοκιμάστε το!

17 Αυγούστου 2020 12:37
Έριξε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα γεμάτη γάλα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα σας τρέξουν τα σάλια

Έναν όμορφο τρόπο για να φτιάξει μία μακαρονάδα παρουσιάζεται στο βίντεο που ακολουθεί. Μάλιστα, ο τρόπος παρασκευής είναι λίγο... διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει και που αναφέρει πως τα μακαρόνια θα πρέπει να βράσουν σε νερό. Φυσικά, μην ξεχνάμε πως ακόμη και σε ένα τόσο απλό φαγητό καμιά φορά δεν λείπουν και τα λάθη, δείτε εδώ το βασικότερο που το κάνουμε όλοι μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τον τρόπο που μπορείτε να φτιάξετε μία μακαρονάδα μέσα στο γάλα. Ακόμα, θα χρειαστείτε σκόρδο, ζωμό κότας ή λαχανικών, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό.

Υλικά:

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
  • 250ml γάλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 250γρ. σπαγγέτι
  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Πρώτα τσιγαρίστε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο λάδι.
  • Όταν πάρει χρώμα, ρίξτε τον ζωμό και το γάλα.
  • Μετά το βούτυρο.
  • Ρίξτε τα μακαρόνια ωμά μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  • Και αφήστε τα να μαγειρευτούν.
  • Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με το καπάκι.
  • Ανακατεύετε καλά κάθε 5 λεπτά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
  • Στο σημείο όπου είναι al dente και τα υγpά έχουν σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 15-20 λεπτά), προσθέστε την παρμεζάνα.
  • Τέλος, προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Έτοιμοι!

Δείτε και το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες:

Το ολέθριο λάθος με τα μακαρόνια στην κατσαρόλα που κάνουμε όλοι

Ήρθε η ώρα να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο τα μακαρόνια σας θα είναι πιο νόστιμα, αλλά και η διαδικασία μαγειρέματος πιο εύκολη και πιο οικονομική

Αν μέχρι και σήμερα αφιερώνατε κάνα μισάωρο για να ζεστάνετε το νερό στην κατσαρόλα και να βράσετε τα μακαρόνια σας, ήρθε η ώρα να το… πάρετε αλλιώς.

Στο βίντεο θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο και ενέργεια θα εξοικονομήσετε και χρόνο θα γλιτώσετε…

Μακαρόνια στο τηγάνι; Φυσικά, δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε! Και επίσης, σταματήστε να βάζετε βούτυρο, δείτε το γιατί.

Δείτε και το σχετικό βίντεο παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share