Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάλτε στα μπιφτέκια σας ανθρακούχο νερό - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

8 Αυγούστου 2020 18:05
Βάλτε στα μπιφτέκια σας ανθρακούχο νερό - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, νόστιμο και εύκολο. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν το κάναμε λίγο πιο νόστιμο; Είναι από τα λίγα γεύματα που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλές παραλλαγές όπως και να πειραματιστείς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αποκλείεται να κάνεις λάθη που θα "καταστρέψουν" τη συνταγή σου, τρανό παράδειγμα το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι να βάζουν στον κιμά δυόσμο, δείτε εγώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Αυτή τη φορά το Athensmagazine.gr θα σας δείξει ένα μικρό μυστικό για να κάνετε τα μπιφτέκια σας πεντανόστιμα, ζουμερά και αφράτα.

Για να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε στον κιμά 2 κουταλιές της σούπας ανθρακούχο νερό. Το ανθρακικό το "μαγικό" μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια που θα τα κάνει ακόμη πιο αφράτα και γευστικά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μαγειρέψετε μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!

Για να φτιάξετε τα τέλεια μπιφτέκια ο κιμάς θα πρέπει να είναι...

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ το λάθος που κάνουμε όλοι με το κρεμμύδι.

Εμείς σήμερα ακολουθούμε τις συμβουλές των μεγαλύτερων σεφ και σας δείχνουμε πώς θα πετύχετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια ξεκινώντας από τη βάση, δηλαδή τον κιμά.

"O κιμάς λοιπόν θα πρέπει να είναι περασμένος δύο φορές από τη μηχανή για να μην διαλύεται στο πλάσιμο. H διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής: Mέσα στο μπολ με τον κιμά προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Tο αλάτι μπαίνει τελευταίο, για να μην απορροφήσει τα υγρά του κιμά, τα οποία τον κρατούν μαλακό», εξηγεί ο σεφ και συμπληρώνει: «Eίναι μύθος ότι ο κιμάς γίνεται πιο αφράτος όσο περισσότερο τον ζυμώνουμε. Tο μυστικό είναι να ζυμώνεται από κάτω προς τα πάνω ώστε να παίρνει οξυγόνο. Mπορούμε, ακόμη, να προσθέσουμε και λίγη υγρή σόδα, που θα τον κάνει πιο αφράτο".

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share