Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έριξε μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό ένα κομμάτι ξερό ψωμί - Θα σας λύσει τα χέρια

Σωτήριο!

3 Αυγούστου 2020 14:46
Έριξε μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό ένα κομμάτι ξερό ψωμί - Θα σας λύσει τα χέρια

Όσο έμπειροι κι αν είστε στη μαγειρική, κάποια στιγμή μπορεί να έχετε ένα ατύχημα και να πέσει στο φαγητό παραπάνω αλάτι απ’ ότι θα έπρεπε με κίνδυνο να καταστρέψει όλη του τη γεύση.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε…

Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το…μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Και μιας και μιλάμε για μυστικά, δείτε εδώ μερικά "γιατροσόφια" με τα πιο απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας.

Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είναι ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.

Πανεύκολο σπιτικό ψωμί με 5 υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια - Θα το κάνετε συνέχεια

Το ψωμί είναι ένα υλικό που δε λείπει από κανένα σπίτι και είναι βασικό στο τραπέζι μας. Στο Athensmagazine.gr σας προσφέρουμε τη λύση για ένα πανεύκολο σπιτικό ψωμί με μόνο 5 υλικά, που σίγουρα έχετε όλοι.

Αποφεύγοντας οποιαδήποτε αμφιβολία για την ποιότητά του, μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά μονάχα να φτιάξετε το δικό σας ψωμί και θα θέλετε συνέχεια να ακολουθείτε τη συνταγή, που σας προσφέρουμε.

Το σπιτικό ψωμί είναι μια ιδανική λύση, για να συμπληρώσετε ακόμη μια υγιεινή λύση στο τραπέζι σας. Και για να το φτιάξετε, χρειάζεστε μόλις τέσσερις κινήσεις, ενώ ακόμη κι αν σας ξεμείνει το ψωμί αυτό και μπαγιατέψει στο τέλος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ένα μαγικό τρόπο, με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιήσετε σε κάθε φαγητό που φτιάχνετε, και δη σούπα ή σαλάτα.

Υλικά

- 400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 gr. μαγιά ξηρή
- Νερό χλιαρό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

1) Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.

2) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπολ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε. Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.

3) Σε ένα στρογγυλό μπολ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπολ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.

4) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου. Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share