Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει να στραγγίζετε τα μακαρόνια στο νεροχύτη

Εσείς το γνωρίζατε;

3 Αυγούστου 2020 09:17
Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει να στραγγίζετε τα μακαρόνια στο νεροχύτη

Τα μακαρόνια θεωρούνται το πιο εύκολο φαγητό που μπορεί να φτιάξει άνθρωπος. Κι όμως όσο παράξενο κι αν ακούγεται σε όσους δεν κατέχουν τα μυστικά της μαγειρικής, θέλουν κι αυτά τον τρόπο τους για να γίνουν πραγματικά νόστιμα και λαχταριστά.

Και φυσικά μην ξεχνάμε πως ακόμη και πίσω από τα πιο απλά φαγητά κρύβονται κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να τα απογειώσουν, δείτε εδώ το "μαγικό" συστατικό που θα απογειώσει ακόμη και την πιο απλή μακαρονάδα.

Φαίνεται λοιπόν πως τόσα χρόνια οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κατ'εξακολούθηση ένα μεγάλο λάθος κάθε φορά που βράζουμε σπαγγέτι. Κι αυτό δεν έχει τόσο σχέση με το μαγείρεμα όσο με το στράγγισμα των μακαρονιών.

Οι κορυφαίοι σεφ στον πλανήτη λοιπόν εξηγούν πως το να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη για να στραγγίξουμε το φαγητό είναι τεράστιο φάουλ αφού η σπαγγέτι όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά.

Ποια είναι η σωστή ποσότητα μακαρονιών που πρέπει να μαγειρέψεις;

Μακαρόνια. Αγαπημένη λέξη για τον Έλληνα. Ίσως να καταναλώνουμε περισσότερα και από τους δημιουργούς του, τους Ιταλούς γείτονές μας.Και δεν είναι τυχαίο, μιας και, συνήθως, τα σερβίρουμε σαν κυρίως πιάτο. Κι επειδή ξέρουμε πως έχετε κι εσείς μεγάλη αδυναμία στα μακαρόνια, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή.

Τι ποσότητα ζυμαρικών όμως είναι η «σωστή» ανά άτομο, ειδικά όταν θέλουμε να υπολογίσουμε για κάποιο τραπέζι που πρόκειται να παραθέσουμε;

Ιδανικό δεν υπάρχει, καθώς καλό θα ήταν να υπολογίσετε βάσει των ανθρώπων που θα ταίσετε, και πόσο αυτοί τρώνε συνήθως.

Όμως ο «κανόνας» λέει τα εξής : ένα πακέτο 500 γρ. βγάζει 4 φυσιολογικές μερίδες. Ειδικά αν το συνοδευτικό είναι κάποια σάλτσα κρέατος, θαλασσινών κλπ, γεγονός που κάνει χορταστικότερο το πιάτο, το μισόκιλο πακέτο, ειδικά αν στο τραπέζι υπάρχει και σαλάτα ή (και) ορεκτικό, αρκεί.

Και να θυμάστε : Πάντα al dente.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share