Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Πανεύκολο σπιτικό ψωμί με 5 υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια - Θα το κάνετε συνέχεια

Μέσα σε λίγα λεπτά έτοιμο

2 Αυγούστου 2020 14:30
Πανεύκολο σπιτικό ψωμί με 5 υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια - Θα το κάνετε συνέχεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ψωμί είναι ένα υλικό που δε λείπει από κανένα σπίτι και είναι βασικό στο τραπέζι μας. Στο Athensmagazine.gr σας προσφέρουμε τη λύση για ένα πανεύκολο σπιτικό ψωμί με μόνο 5 υλικά, που σίγουρα έχετε όλοι.

Αποφεύγοντας οποιαδήποτε αμφιβολία για την ποιότητά του, μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά μονάχα να φτιάξετε το δικό σας ψωμί και θα θέλετε συνέχεια να ακολουθείτε τη συνταγή, που σας προσφέρουμε.

Το σπιτικό ψωμί είναι μια ιδανική λύση, για να συμπληρώσετε ακόμη μια υγιεινή λύση στο τραπέζι σας. Και για να το φτιάξετε, χρειάζεστε μόλις τέσσερις κινήσεις, ενώ ακόμη κι αν σας ξεμείνει το ψωμί αυτό και μπαγιατέψει στο τέλος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ένα μαγικό τρόπο, με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιήσετε σε κάθε φαγητό που φτιάχνετε, και δη σούπα ή σαλάτα.

Πανεύκολο σπιτικό ψωμί με 5 υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια

Υλικά

- 400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 gr. μαγιά ξηρή
- Νερό χλιαρό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

1) Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.

2) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπολ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε. Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.

3) Σε ένα στρογγυλό μπολ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπολ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.

4) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου. Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share