Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σου περίσσεψαν μακαρόνια; Φτιάξε την πιο νόστιμη και "ανατρεπτική" ομελέτα

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τα leftovers

30 Ιουλίου 2020 12:35
Σου περίσσεψαν μακαρόνια; Φτιάξε την πιο νόστιμη και

Ο απόλυτος τρόπος ανακύκλωσης των χθεσινών μακαρονιών είναι φτιάχνοντας μια ζουμερή ομελέτα με αυγά, τριμμένο τυρί και μυρωδικά. Φανταστική ιδέα που δεν πάει καθόλου πίσω σε γεύση! Και επειδή ως γνωστόν η οικονομία στις μέρες μας είναι το παν και καλό θα ήταν να μην πετιούνται φαγητά, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό με το κέικ που περίσσεψε.

Οι συνδυασμοί των υλικών, εκτός από τα μακαρόνια και τ’ αυγά, είναι πολλοί καθώς μπορούν να προστεθούν σπανάκι, ντοματάκια ή λιαστές ντομάτες, πιπεριά κι ελιές, κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν κ.α.. Το μυστικό είναι να γίνει άφθονη και ζουμερή η ομελέτα για να επαρκέσει και να καλύψει τα, κατά προτίμηση, ολικής άλεσης μακαρόνια. Πέρα όμως από τη νοστιμιά αυτού του πιάτου, η απλότητα κι η ευκολία του θα σας λύσει τα χέρια. Για την ομελέτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μακαρόνια σπαγγέτι ή ό,τι άλλα υπόλοιπα μακαρόνια έχουμε. Στα ιταλικά αυτό το πιάτο ονομάζεται “torta di spaghetti” ενώ στα αγγλικά είναι γνωστό ως “spaghetti cake”, ή όπως θα λέγαμε εμείς «τούρτα από σπαγγέτι»!

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Χτυπάω τ’ αυγά με το γάλα, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
  • Παράλληλα ζεσταίνω τα βρασμένα μακαρόνια σε μικρής διαμέτρου αντικολλητικό σκεύος με ψηλά τοιχώματα (για να πάρει ύψος η ομελέτα), σε μέτρια θερμοκρασία (5/9).
  • Σε περίπτωση που τα μακαρόνια δεν είναι ήδη βουτυρωμένα ή αλατισμένα, προσθέτω ότι χρειάζονται ενώ ζεσταίνονται. Ετοιμάζω ομελέτα με (υπόλοιπα) μακαρόνια
  • Μόλις ζεσταθεί καλά το σκεύος και τα μακαρόνια, ρίχνω πρώτα το μείγμα των αυγών και τέλος την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Κλείνω το σκεύος με το καπάκι και περιμένω να δέσει η ομελέτα σε χαμηλή θερμοκρασία (3/9). Μόλις στερεοποιηθεί την γυρνάω ανάποδα για να ψηθεί καλά κι από την άλλη πλευρά και να κάνει κρούστα.
  • Ετοιμάζω ομελέτα με υπόλοιπα μακαρόνια
  • Σερβίρω την ομελέτα ολόκληρη σε επίπεδη επιφάνεια με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ακόμα και την κόβω σε τριγωνικές φέτες, σα να είναι τούρτα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share