Το πιο εύκολο frozen yogurt παγωτό με ζαχαρούχο γάλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
30 Ιουνίου 2020 13:51
Ο καιρός "άνοιξε" και η θερμοκρασία ανέβηκε. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα δροσιστικό και λαχταριστό παγωτό; Το Athensmagazine.gr έψαξε λοιπόν και βρήκε για εσάς τη συνταγή για ένα πεντανόστιμο frozen yogurt παγωτό και ζαχαρούχο γάλα. Να είστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι προτιμάτε τα αλμυρά, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα παραδοσιακή της γιαγιάςπου σίγουρα θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100γρ. σοκολάτα μαύρη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να πάρετε ένα μίγμα αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι. Προσέχετε όμως, μη χτυπήσετε περισσότερο τα υλικά σας γιατί το μίγμα θα κόψει.
Ρίχνετε τη σοκολάτα στο μπολ με τα υλικά που χτυπήσατε και ανακατεύετε καλά ώσπου αυτά να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες για να κρυώσει καλά.
Αφού το μείγμα κρυώσει καλά, το βάζετε στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρείτε στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή το μεταφέρετε κατευθείαν στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά δύο ώρες μια δυο φορές για να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι.
Τα κέικ είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα κι αυτό γιατί μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Ακόμη καλύτερο είναι βέβαια όταντο τρως για πρωινό μιας και παραμένει αφράτο ακόμα κι αν δεν έχει βγει εκείνη την ώρα από το φούρνο. Σήμερα λοιπόν σας φέρνουμε μια συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ μελιού με ζαχαρούχο γάλα. Πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Κι επειδή ξέρουμε ότι το ζαχαρούχο γάλα είναι ένα αγαπημένο σας υλικό, δείτε εδώ το πιο εντυπωσιακό μωσαϊκό με ζελέ και ζαχαρούχο γάλα!