Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το πιο λάθος μέρος για να ψήσετε τα μπιφτέκια σας

Προσοχή!

26 Ιουνίου 2020 17:50
Αυτό είναι το πιο λάθος μέρος για να ψήσετε τα μπιφτέκια σας

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο απλά και ταυτόχρονα πιο νόστιμα φαγητά. Μπορεί να καταναλωθεί σε περιόδους δίαιτας και με τη χρήση ενός κιμά σόγιας ή κάποιου λαχανικού, ακόμη και σε περιόδους νηστείας. Τι είναι όμως αυτό που κάνουμε λάθος και τα μπιφτέκια μας δεν βγαίνουν τόσο ζουμερά ή αφράτα θέλουμε;

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, κι όμως μπορούμε να κάνουμε λάθη ακόμη και σε ένα τόσο απλό φαγητό, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε βρώμη στον κιμά σας. Ένας από τους κυριότερους λόγους που τα μπιφτέκια σας βγαίνουν "στεγνά" είναι το ψήσιμο. Συνήθως, όταν βάζουμε τα μπιφτέκια μας στο φούρνο έχουμε την κακή συνήθεια να τα τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα πιστεύοντας πως κατά αυτόν τον τρόπο το γεύμα μας θα είναι έτοιμο λίγο νωρίτερα.

Ναι, ισχύει θα ψηθούν νωρίτερα τα μπιφτέκια μας αλλά ταυτόχρονα θα στεγνώσουν μιας και βρίσκονται πιο κοντά στις αντιστάσεις άρα και η θερμοκρασία είναι υψηλότερη όπως επίσης και ο αέρας του φούρνου δεν θα έχει πολλά περιθώρια με το γεμάτο ταψί σε απόσταση... αναπνοής.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε μπιφτέκια οπλιστείτε με λίγη παραπάνω υπομονή, τοποθετήστε το ταψί σας σε μια πιο χαμηλή σχάρα και απολαύστε τα αφράτα σας μπιφτέκια όπως τα ονειρευτήκατε.

Βάζετε κύμινο στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το!

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ το λάθος που κάνετε και "στεγνώνουν" τα μπιφτέκια σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από τα συνηθισμένα μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη να προσθέτουν και κύμινο. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μπαχαρικά κανονικά χρησιμοποιούνται στα σουτζουκάκια, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

Ένας ακόμη λόγος είναι πως το κύμινο μπορεί να δώσει μια πικρή γεύση στα μπιφτέκια σας εάν προστεθεί σε μεγάλη ποσότητα κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share