Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κόβει τα λουκάνικα στα 4 και τυλίγει γύρω τους ζύμη - Το αποτέλεσμα; Δεν το φαντάζεστε

Θα τρέξετε να το κάνετε

24 Ιουνίου 2020 20:35
Κόβει τα λουκάνικα στα 4 και τυλίγει γύρω τους ζύμη -  Το αποτέλεσμα; Δεν το φαντάζεστε

Μια συνταγή για λουκάνικα με ζύμη που θα σας ξετρελάνει. Μόλις το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια, και θα τα λατρέψουν ειδικά τα παιδιά.

Ακόμα μια συνταγή μετά από αυτή για τα λουκανοπιτάκια, που είναι συναρπαστική. Όταν πηγαίνει σε διάφορα πάρτυ θα συναντήσεις τα συνηθισμένα ορεκτικά, όπως φτερούγες κοτόπουλο, διάφορα ντιπς, ποπ κόρνς και κομμένα λαχανικά.

Μία νέα παραλλαγή ενός κλασικού φαγητού το κάνει φρέσκο και διασκεδαστικό. Είναι μία παραλλαγή των κλασικών λουκάνικων και είναι πολύ εύκολο και οικονομικό να το φτιάξεις. Αυτά που χρειάζεσαι είναι…

Συστατικά:

  • 1 πακέτο hot dogs
  • 1 πακέτο ζύμης σε μορφή μισοφέγγαρο
  • Κίτρινη μουστάρδα

Οδηγίες:

  • Κόψτε τα hot dogs για να δημιουργήσετε πόδια και χέρια.
  • Ξετυλίξτε τη ζύμη και κόψτε την σε λωρίδες
  • Τυλίξτε τα hotdogs μούμιες σας με τις λωρίδες ζύμης.
  • Ψήστε τα στους 190°C για 30 minutes.
  • Χρησιμοποιήστε την μουστάρδα για να δημιουργήσετε μάτια.
  • Απολαύστε!

Καρφώνει μακαρόνια σε ένα λουκάνικο - Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Μερικές φορές η φαντασία κάποιων ανθρώπων ξεπερνάει κάθε όριο και καταλήγει ή σε ολική καταστροφή ή σε κάτι φανταστικό. Όπως αυτή τη φορά που το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό και πεντανόστιμο!

Τα μακαρόνια είναι ένα γεύμα που όλοι οι άνθρωποι λατρεύουν και τα καταναλώνουν με κάθε τρόπο.

Αυτή η γυναίκα είχε την ιδέα να καρφώσει άβραστα μακαρόνια σε κομμάτια από λουκάνικο και να τα βράσει όλα μαζί. Όπως ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα ήταν μια θεσπέσια μακαρονάδα με την γαρνιτούρα μοιρασμένη όπως ακριβώς θα έπρεπε. Μια εξίσου πανέξυπνη ιδέα θα δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας άντρας έβαλε μακαρόνια σε μια κούπα του καφέ!

Δείτε λεπτομέρειες αλλά και άλλες ιδέες για εκπληκτικές συνταγές με μακαρόνια στο βίντεο που ακολουθεί:

4+1 μυστικά για τα τέλεια μακαρόνια!

Μακαρόνια! Μια λέξη και πολλοί αναστεναγμοί, οι περισσότεροι από αυτούς που κάνουν δίαιτα και τα στερούνται. Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια; Λατρεμένο γεύμα με άπειρους συνδυασμούς! Έχουν κι αυτά όμως τα μικρά τους. Για να απογειώσετε λοιπόν ακόμη και την πιο απλή μακαρονάδα εμείς σας φέρνουμε τα πέντε πιο απλά αλλά σημαντικά μυστικά που σίγουρα πρέπει να τους δώσετε σημασία!

Διάλεξε το σωστό σχήμα

Αν νομίζεις πως τα εκατοντάδες διαφορετικά σχήματα των ζυμαρικών, αποσκοπούν στο να μη τα βαριούνται οι Ιταλοί, κάνεις μεγάλο λάθος. Το σχήμα τους οφείλει να είναι συμβατό με τη σάλτσα που τα συνοδεύει, να βοηθάει δηλαδή να κάθεται πάνω τους. Γι' αυτό και μια «μακαρονάδα με κιμά» δεν γίνεται με φαρφάλες, η «βότκα – σολομός» απαιτεί πάντοτε πένες, ενώ στα μανιτάρια «κάθονται» οι παπαρδέλες.

Ασ' τα να βράσουν στο ζουμί τους

Όπως οτιδήποτε σχεδόν στη μαγειρική, έτσι και τα μακαρόνια, γίνονται πιο νόστιμα όταν βράζουν σε ζωμό αντί για νερό σκέτο. Προσοχή όμως: αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τη συμβουλή μας, αλάτισε λιγότερο απ' όσο αν θα τα έβραζες σε νερό (η αλμυρότητα θα πρέπει να ανταγωνίζεται αυτή του θαλασσόνερου). Κι αυτό επειδή οι ζωμοί, ακόμη και οι homemade, περιέχουν πάντοτε αλάτι. Και πάντοτε το αλάτι πέφτει μόλις αρχίσει να βράζει το νερό. Αν θέλεις προσθέτεις και λίγο λάδι στο υγρό που βράζει.

Μετάγγιζε μακαρονόζουμο

Αν κατά τη διάρκεια του βρασμού ετοιμάζεις παράλληλα και τη σάλτσα, ρίξ' της μερικές κουταλιές από το μακαρονόζουμο: η σάλτσα θα δέσει καλύτερα.

Bγάλ' τα τη σωστή στιγμή

Αν θες υπάκουσε τους χρόνους που δίνουν οι κατασκευαστές, αφαιρώντας όμως ένα λεπτό. Αν δε θες, ξεκίνα να πετάς τα μακαρόνια σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια για να διαπιστώσεις εάν κολλάνε ή δοκίμασε ένα (αφού προηγουμένως το κρυώσεις, ώστε να μην πάει αμάσητο κάτω). Ακόμη όμως κι αν είσαι φανατικός θιασώτης των «νιανιά» ζυμαρικών που φτιάχνει η γιαγιά σου, βγαλ' τα σε σκληρό al dente. Αν φτιάχνεις σάλτσα, ξέχνα τα σουρωτήρια: με μια λαβίδα να τα μεταφέρεις στο τηγάνι που βράζει η σάλτσα, χωρίς να τα τινάξεις, ώστε να φύγουν τα ζουμιά τους.

Το πέρασμα απ' το τηγάνι

Είναι, ίσως, το πιο κλασικό μάντρα της μαγειρικής: η μακαρονάδα βράζει στην κατσαρόλα, τελειώνει όμως στο τηγάνι. Σ' αυτό θα δέσει με τη σάλτσα, σ' αυτό θα φτάσει στο τέλειο σημείο που τα τρως. Εκεί θα προσθέσεις λίγη παρμεζάνα (την υπόλοιπη στο πιάτο σου) και από εκεί θα τα σερβίρεις αμέσως, να αχνίζουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share