Ποιος είπε πως εντυπωσιακά και όμορφα γλυκά μπορεί να είναι μόνο οι τούρτες και τα cupcakes κι αυτό γιατί έχεις πολλές επιλογές στη διακόσμησή τους; Εντυπωσιακό μπορεί να γίνει ακόμη κι ένα απλό μωσαϊκό. Σήμερα, είπαμε να ξεφύγουμε λίγο από τα κλασσικά και να σας παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό μωσαϊκό λίγο πιο... ανοιξιάτικο! Αντικαθιστούμε τη σοκολάτα και το μπισκότο με ζελέ και ζαχαρούχογάλα και το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό! Πάμε να δούμε τα υλικά την εκτέλεση της συνταγής. Αν πάλι προτιμάτε τη σοκολάτα, δείτε εδώ ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα.
Αν δεν είναι το ιδανικό πρωινό ένα φρέσκο, ζεστό και αφράτο κρουασάν τότε τι είναι; Το Athensmagazine έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για λαχταριστά κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα. Είναι τέλεια γιατί εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για τη βάση, η γέμιση είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση! Και μη σας τρομάζει ότι η ζύμη έχει ζαχαρούχο γάλα, μπορεί κάλλιστα η γέμιση σας να είναι αλμυρή! Αν πάλι προτιμάτε τα αλμυρά για το πρωινό σας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την τέλεια λουλουδένια στριφτή τυρόπιτα.
Υλικά
3 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Στο κουτί του γάλακτος νερό
Στο κουτί του γάλακτος ηλιέλαιο
μια τσιμπιά αλάτι
αλεύρι γ.ο.χ. όσο σηκώσει για να γίνει μια ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
Διαδικασία
Βάζουμε το ζαχαρούχο στη λεκάνη
Ρίχνουμε και το νερό να είναι χλιαρό γιατί αμέσως μετά ρίχνουμε την μαγιά. και χτυπάμε.
Ρίχνουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά
Και τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και έπειτα κόβουμε σε τρίγωνα. τυλίγουμε και τα βάζουμε στο ταψί.
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το φούρνο και το πάχος. Τα κρουασανάκια σας θα είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν.