Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το κόλπο για να μην χύνεται το νερό όταν βράζετε τα μακαρόνια

Δε θα το πιστεύατε ποτέ

21 Ιουνίου 2020 19:02
Αυτό είναι το κόλπο για να μην χύνεται το νερό όταν βράζετε τα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δε θα πιστεύατε ποτέ ποιο είναι το κόλπο, που πρέπει να κάνετε τη στιγμή που βράζετε τα μακαρόνια, ώστε το νερό να μην χύνεται.

Τα μακαρόνια είναι πάντα μια εύκολη λύση, προκειμένου να λύσουμε το... πρόβλημα της πείνας μας, αλλά αρκετές φορές κάνουμε βασικά λάθη. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, αφήνουμε τα μακαρόνια μόλις τα ρίχνουμε και μετά και μετά από λίγο το νερό αφρίζει και χύνεται στα μάτια της κουζίνας προκαλώντας ένα σφυριχτό ήχο, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε με ποιο κόλπο μπορείτε να έχετε έτοιμα σε ένα λεπτό τα μακαρόνια σας.

Για να μην έρθετε ξανά αντιμέτωποι με το αφρίζον νερό πρέπει να μάθετε ένα κόλπο. Χρειάζεστε μία ξύλινα κουτάλα. Μόνο μία ξύλινη κουτάλα.

Η πιο καλοκαιρινή συνταγή με μακαρόνια - Θα πάθετε σιελόρροια!

Τα μακαρόνια είναι ένα υλικό που όλοι λατρεύουμε, έχει άπειρους συνδυασμούς, αμέτρητες συνταγές και σε όλες του τις εκδοχές είναι πεντανόστιμο. Πώς να αντισταθείς λοιπόν όταν σου φέρνουν μπροστά σου μια λαχταριστή μακαρονάδα; Μπορεί οι περισσότεροι διατροφολόγοι να συνιστούν κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας να μην καταναλώνονται υδατάνθρακες αλλά πάντα θα υπάρχει τρόπος για να μην αποχωριστείς το αγαπημένο σου γεύμα, τρανό παράδειγμα η δίαιτα με τα μακαρόνια.

Το Athensmagazine.gr σήμερα, έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με γαρίδες και ελάχιστες θερμίδες. Κι επειδή είμαστε σίγουροι πως ήδη σας τρέχουν τα σάλια, πάρτε μολύβι και χαρτί ανά χείρας και κρατήστε σημειώσεις.

Υλικά

  • 1 πακέτο linguini
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες για σάλτσα
  • 12-15 γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγος μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
  • Αν πάρεις φρέσκες γαρίδες και όχι κατεψυγμένες, θα ήταν καλό να τις μαγειρέψετε χωρίς το κέλυφος στο κάτω μέρος αλλά με το κεφάλι.
  • Αφού πάρουν χρώμα το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και αυτές.
  • Μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρείτε από το τηγάνι αφήνοντας στο τηγάνι το ζουμί που έχουν βγάλει. Σε αυτό το ζουμί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι μαζί με λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. (Το αν θα κάνετε σάλτσα ντομάτας από φρέσκες ντομάτες ή θα βάλετε κονσέρβα, είναι πάλι δικό σας θέμα).
  • Αφού βράσει η σάλτσα, προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες στην σάλτσα, μαζί με ό,τι ζουμί έχουν βγάλει εκεί που τις είχατε αφήσει.
  • Τις αφήνουμε να βράσουν μόνο 2-3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε και αυτόν στην σάλτσα που βράζει.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα μας linguini στο τηγάνι και ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.

Πηγή: glow.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share