Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμη τυρόπιτα... αστραπή!

Έτοιμη σε χρόνο μηδέν!

15 Ιουνίου 2020 09:52
Πεντανόστιμη τυρόπιτα... αστραπή!

Η τυρόπιτα είναι το σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Τρώγεται είτε για πρωινό με τον καφέ σας, είτε για σνακ μέσα στην ημέρα ή ακόμη και για γεύμα με τη συνοδεία μιας σαλάτας. Δεν θα ήταν υπέροχο λοιπόν αν μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας την αγαπημένη σας τυρόπιτα σε χρόνο... μηδέν; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την καλύτερη συνταγή για την πιο νόστιμη και τραγανή τυρόπιτα που σίγουρα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αν πάλι αγαπάτε τις συνταγές με φύλλο και αλλά είστε λάτρεις των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τη λαχταριστή μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

• 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο εμπορίου
• 1/2 κιλό φέτα τυρί
• 6 αβγά
• 200 γρ λιωμένο βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό ή ανάμεικτο με ηλιέλαιο
• 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
• 200 ml γάλα ( 1 κούπα)

Βήματα

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ.

  • Θρουλιάζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με τα αβγά και το γιαούρτι. Το γιαούρτι κάνει τη γέμιση αφράτη και όχι τόσο αλμυρή.
  • Ομογενοποιούμε το μείγμα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

  • Ξεπαγώνουμε το πακέτο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί μέτριο (30Χ40εκ.).
  • Βάζουμε 2 φύλλα κόντρα στο ταψί και να ενώνονται στη μέση. Επίσης φροντίζουμε να εξέχουν έξω από το ταψί (βλέπε φωτο & βίντεο).
  • Λαδώνουμε τα φύλλα με 2 κουταλιές από το λάδι μας.
  • Βάζουμε το 3ο φύλλο από πάνω ελαφρώς τσαλακωμένο.
  • Λαδώνουμε και βάζουμε το 4ο φύλλο.
  • Βάζουμε όλη τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Από πάνω βάζουμε το 5ο φύλλο και λαδώνουμε.
  • Γυρνάμε προς τα μέσα τα πρώτα φύλλα που εξέχουν και βάζουμε λίγο λάδι και σ αυτά. Έτσι είναι σαν να κλείνουμε την πίτα (όπως στις μπουγάτσες).
  • Τέλος βάζουμε το 6ο φύλλο και λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι που μας έμεινε. Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Χτυπάμε τα 2 αβγά που μας έμειναν με το γάλα για λίγο και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την πίτα, κυρίως στις άκρες που είναι πιο πολλά φύλλα μαζεμένα. Αυτό κάνει την πίτα αφράτη και τραγανή ωστόσο, αλλά επειδή το χωριάτικο φύλλο είναι πιο χοντρό βάζουμε αυτό το μείγμα με το γάλα και τα αβγά για να μαλακώσει λίγο αλλά δε χάνει την τραγανότητά του.
  • Αφήνουμε 10-15' να τραβήξει η πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου (αέρα ή αντιστάσεις ανάλογα το φούρνο πόσο δυνατός είναι). Ελέγχουμε την πίτα και αν έχει πάρει χρώμα νωρίτερα βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί για να μην αρπάξει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και ξανακόβουμε την πίτα μετά από 15-20' και μπορούμε να την καταναλώσουμε όταν κρυώσει ελαφρώς. Συνοδεύουμε με αριάνι για ποτό που πάει υπέροχα!!

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για την τέλεια τυρόπιτα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share