Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έριξε στο κρέας μαγειρική σόδα και έβαλε τέλος στο πρόβλημά του

Το απόλυτο μυστικό!

11 Ιουνίου 2020 08:17
Έριξε στο κρέας μαγειρική σόδα και έβαλε τέλος στο πρόβλημά του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι σκληρό το κρέας σας, και δε ξέρετε τι να κάνετε για να μαλακώσει; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας αποκαλύψει το απόλυτο μυστικό με μαγειρική σόδα.

Ως γνωστόν, η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε είτε στο καθάρισμα του σπιτιού, είτε στη μαγειρική -δείτε εδώ ένα μυστικό για τα μακαρόνια σας-. Έτσι σήμερα, θα σας πούμε ένα μυστικό για να γίνει μαλακό το κρέας σας.

Ο βασικότερος λόγος που συχνά δεν πετυχαίνουν τα φαγητά με κρέας, είναι επειδή σκληραίνει στο μαγείρεμα και έτσι χάνει όλη τη νοστιμιά του. Φυσικά, υπάρχουν κομμάτια κρέατος που από την φύση τους είναι πιο σκληρά, συνήθως αυτά που έχουν περισσότερο λίπος, τα οποία μαλακώνουν πιο εύκολα με το μαγείρεμα.

Υπάρχουν, όμως, μυστικά για να μαλακώνει κάθε φορά το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας και να σας ικανοποιεί τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση. Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, με το βασικότερο να είναι αυτό που σας παρουσιάζουμε παρακάτω:

Βάλτε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σκεύος, το οποίο θα γεμίσετε είτε με αναψυκτικό με ανθρακικό (ιδανικά χωρίς ζάχαρη), είτε με μαγειρική σόδα. Το κρέας θα μαριναριστεί στη σόδα και θα μαλακώσει αφάνταστα. Την επόμενη ημέρα θα είναι έτοιμο για το φούρνο!

Τρώτε το κρέας σας αμέσως μόλις βγει απ' το φούρνο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Το κρέας και δη το κόκκινο κρέας είναι η μεγαλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και πάλι με μέτρο. Κι όμως σε ένα υλικό σαν αυτό που έχει πάμπολλους απλούστατους τρόπους μαγειρέματος μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα ότι το ξεπλένουμε πριν το μαγειρέψουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο μια τέτοια κίνηση είναι λάθος.

Ένα ακόμη από τα βασικότερα λάθη σχετικά με το κρέας είναι η... ανυπομονησία. Τι σημαίνει αυτό; Δεν αφήνετε το κρέας να "ξεκουραστεί" και βιάζεστε να το φάτε μόλις βγει απ το φούρνο. Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν έχετε μόλις βγάλει το λαχταριστό κρέας από τον φούρνο και πεινάτε, αλλά αν το κόψετε κατευθείαν είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε.

Αν το κόψετε πριν «ξεκουραστεί» θα χάσει όλα του τα υγρά, με αποτέλεσμα το πιάτο σας να στεγνώσει. Αν το κομμάτι κρέας που έχετε μπροστά σας είναι μικρό, αφήστε το για 5 λεπτά, ενώ αν είναι μεγαλύτερο, 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, τα υγρά του κρέατος θα συσσωρευτούν στο κέντρο, αφήνοντάς το ζουμερό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share