Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Βάζετε βούτυρο στα μακαρόνια σας; Να, γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε!

Προσοχή!

10 Ιουνίου 2020 18:57
Βάζετε βούτυρο στα μακαρόνια σας; Να, γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει σχεδόν μηχανικά πλέον μετά το σούρωμα των μακαρονιών να "καίμε" στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και εκεί να ρίχνουμε τα μακαρόνια. Λάθος! Γιατί όμως μπορεί να αποτελεί λάθος μια τόσο απλή πράξη; Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε μαγειρεύοντας μακαρόνια, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε τα μακαρόνια σας κάτω από τη βρύση με κρύο νερό.

Τσιγαρίζοντας λοιπόν τα μακαρόνια σας σε καμένο βούτυρο το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα μακαρόνια σας να "λασπώσουν" και όλα τα λιπαρά να πάνε κατευθείαν στο στομάχι σας.

Είναι προτιμότερο λοιπόν αντί για καμμένα βούτυρο να ρίξετε λίγο ωμό λάδι από πάνω του οποίου τα οφέλη είναι ευεργετικά και παράλληλα τα λιπαρά του ελάχιστα.

μακαρόνια βούτυρο

Μοναστηριακή μακαρονάδα που θα σας κάνει να γλύφεται τα δάχτυλα σας

Πάρτε μια γεύση από μοναστηριακές συνταγές και απολαύστε μια μακαρονάδα με την ωραιότερη σάλτσα πιπεριάς που φάγατε ποτέ! Όπως και το μοναστηριακό γαλακτομπούρεκο που σας ξετρέλανε.

Υλικά:

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 500 γρ. πένες

Εκτέλεση:

Αλέστε τα λαχανικά στο μίξερ ώσπου να γίνουν σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε τη σάλτσα που φτιάξατε, και προσθέστε μαϊντανό, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και έπειτα από μερικά λεπτά τη βγάζετε από τη φωτιά. Βράζετε τις πένες με 3 κουταλιές λάδι. Τις στραγγίζετε, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε.

Μακαρόνια με κιμά μια κλασική συνταγή!

Το Athensmagazine.gr βρίσκει τις καλύτερες συνταγές που λατρεύουν όλοι! Αυτή την φορά σας παρουσιάζουμε την πανεύκολη συνταγή για μακαρόνια με κιμά! Αν τώρα θέλετε κάτι γλυκό σας προτείνουμε μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και σοκολάτα!

Υλικά:

1 πακέτο ή 500 γραμ. μακαρόνια Νο5 ή Νο6
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• 1 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη

Συνταγή


Για τη σάλτσα κιμά

• 400 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 200 γραμ. χοιρινός κιμάς
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• ½ καρότο τριμμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 400 γραμ. φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ, στο μούλτι
• 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 φλυτζ. τσαγιού κρασί
• 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο παγωμένο νερό.

Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.

Για τον κιμά: Σε χαμηλή, φαρδιά, (πλασοτέ) κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τον κιμά για 5΄ περίπου, απλώνοντάς τον με την κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.
Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 3΄περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το καρότο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι, το γάλα και νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει τον κιμά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι τον κιμά και σιγοβράζουμε για 35΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο. πασπαλίζουμε με καφαλοτύρι ή μυζήθρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share