Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαγειρεύοντας σε αυτό το λάδι θα πετύχετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

10 Ιουνίου 2020 12:27
Μαγειρεύοντας σε αυτό το λάδι θα πετύχετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για κάθε γεύμα και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Ακόμη όμως κι ένα τόσο απλό πιάτο, έχει κάποια μυστικά, αρκετά από αυτά μάλιστα μέχρι πρότινος αγνοούσαμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα τηγανίσετε πατάτες χωρίς σταγόνα λάδι.

Ένα ακόμη κόλπο θα σας παρουσιάσουμε και σήμερα για να κάνετε τις πατάτες σας έξτρα τραγανές και ακόμη γευστικότερες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάψετε να τηγανίζετε τις πατάτες σας σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και να υιοθετήσετε τη χρήση του φυστικέλαιου.

Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα λάδι ιδιαίτερα ελαφρύ που δεν θα βαρύνεις τις πατάτες σας, δεν θα τις αφήσει να "ποτίσουν" λάδι και θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν αυτή την crispy αίσθηση στο εξωτερικό τους.

Το μυστικό για τηγανητές πατάτες χωρίς πολλές θερμίδες

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες. Είναι ένα συνοδευτικό που πάει με όλα τα πιάτα αλλά δυστυχώς έχουν πολλές θερμίδες, οι οποίες αυξάνονται κατακόρυφα όταν στην εξίσωση μπει η κέτσαπ, η μαγιονέζα, το μπέικον, το λιωμένο τσένταρ και τριμμένο τυρί.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μειώσεις όσο μπορείς τις θερμίδες σε αυτό το φαγητό; Να αλλάξεις τον τρόπο που τις μαγειρεύεις και να προσθέσεις ένα μικρό βήμα πριν τις ρίξεις στο τηγάνι. Προσέξτε όμως μην κάνετε αυτό το λάθος στο τηγάνισμα, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Αφού λοιπόν κόψεις τις πατάτες σου, ρίξτε τες σε βραστό νερό για 3- 4 λεπτά, στράγγιξε τες καλά και στη συνέχεια τηγάνισέ τες σε καυτό λάδι για 5-6 λεπτά, χωρίς να τις ανακατεύεις συνέχεια και σπάσουν. Αυτή η διαδικασία θα μειώσει σημαντικά το λάδι που τραβάει η πατάτα, plus θα γίνει πολύ πιο μαλακή μέσα και πιο τραγανή έξω.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share