Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Εύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και κρέμα τυριού - Το μυστικό για να σφίξει η κρέμα

Πεντανόστιμο

23 Μαΐου 2020 10:51
Εύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και κρέμα τυριού - Το μυστικό για να σφίξει η κρέμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δροσερό και εύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και κρέμα τυριού από την Helena’s Greek Cooking. Ας δούμε παρακάτω τα υλικά που χρειάζονται αλλά και την εκτέλεση της συνταγής. Ένα εξίσου δροσερό και πανεύκολο cheesecake είναι με πορτοκάλι.

Υλικά:

Για την βάση:

  • 1 πακέτο πτιμπερ Παπαδόπουλου η ότι μπισκότα έχετε
  • 120 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • λίγο σπιτικό λικέρ

Για την κρέμα:

  • 1 κουτί Ζαχαρούλα γάλα
  • 300 γρ. Τυρί κρέμα
  • χυμό από 2 λεμόνια

Για επίστρωση:

  • Λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωνουμε με λίγο νερό, ή σπιτική μαρμελάδα φράουλας και κομματάκια απο ολόφρεσκο ανανά η ότι φρουρό έχετε.

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μουλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με το λικέρ.
  3. Τα ρίχνουμε σε μια φόρμα 20-22cm με τσέρκι και πιέζουμε να γίνει μια ομοιόμορφη βάση.
  4. Στο μουλτι χτυπάμε τα μισά υλικά της κρέμας, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μισά και αφού γίνει η κρέμα των στρώνουμε πάνω στα μπισκότα.
  5. Τοποθετούμε ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει η κρέμα.
  6. Προσθέτουμε μετά από 2 ώρες αφου το βάλαμε στο ψυγείο και την μαρμελάδα και τα φρούτα.

Πηγή: tastyday.gr

Cheesecake λεμονιού με ζαχαρούχο γάλα! Θα το ερωτευτείτε

Ένα γλυκό με άρωμα άνοιξης που θα σας κάνει να κολλήσετε. Θέλετε κάτι ελαφρύ και κρεμώδες; Δοκιμάστε αυτό το cheesecake με λεμόνι και ζαχαρούχο γάλα και θα μας θυμηθείτε!

Είναι ο τέλειος συνδυασμός γλυκού και τάρτας και φτιάχνεται πολύ εύκολα. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται ψήσιμο! Αν σας αρέσουν οι παραλλαγές του κλασικού cheesecake, μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα μια συνταγή, για την οποία θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά.

Για 3 άτομα θα χρειαστείτε:

  • -155 γραμμάρια μπισκότα κανέλας
  • -μισό φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • -2 συσκευασίες των 225 γραμμαρίων τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • -1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμάρια)
  • -μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • -ξύσμα από δύο λεμόνια
  • -2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι

Οδηγίες:

  • 1. Λαδώστε τρεις φόρμες 13 εκατοστών.
  • 2. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και πιέστε μέχρι το μίγμα να γίνει μία μπάλα.
  • 3. Χωρίστε την ζύμη στις τρεις φόρμες και πιέστε την προς τα κάτω. Βάλτε τις φόρμες στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε την γέμιση.
  • 4. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ανάλαφρο και μαλακό. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά για να μην σβολιάσει.
  • 5. Ρίξτε μέσα τον χυμό από λεμόνι, το ξύσμα και την βανίλια.
  • 6. Χωρίστε το μίγμα στις τρεις φόρμες. Θα πρέπει να είναι αρκετό για να γεμίσουν μέχρι πάνω.
  • 7. Βάλτε τις στο ψυγείο για 4-6 ώρες, ή για όλο το βράδυ.
  • 8. Ρίξτε από πάνω μούρα πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές ειδικών

  • Τα cheesecake που δεν χρειάζονται ψήσιμο δεν είναι τόσο σταθερά όσο αυτά που ψήνονται, γι’αυτό μην ανησυχήσετε αν δείτε ότι το δικό σας μοιάζει λίγο με ζελέ.
  • Η γεύση είναι τέλεια, παρά την μαλακή σύνθεση! Αυτή η συνταγή κάνει επίσης και για μεγαλύτερο ταψί.
  • Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα μέχρι να δέσει, αλλά αν το αφήσετε μέσα στο ψυγείο όλο το βράδυ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share