Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαλε μήλα και μπανάνες σε ένα ταψί και τα πασπάλισε με κανέλα - Το αποτέλεσμα; Μοναδικό!

Δοκιμάστε το!

22 Μαΐου 2020 16:52
Έβαλε μήλα και μπανάνες σε ένα ταψί και τα πασπάλισε με κανέλα - Το αποτέλεσμα; Μοναδικό!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε φρούτα στην κουζίνα μας που έχουν παραωριμάσει και δεν μπορούμε να τα καταναλώσουμε. Κι όμως, υπάρχουν εναλλακτικές για να τα καταναλώσουμε είτε σε ένα γευστικό smoothie, είτε να τα καταψύξουμε πριν χρειαστούν ή πέταγμα ή πολύ απλά να φτιάξουμε ένα γευστικό και υγιεινό γλυκό. Και για να το κάνουμε ακόμη πιο γευστικό και να βοηθήσουμε και λίγο το μεταβολισμό μας, ας προσθέσουμε και λίγη κανέλα που φημίζεται για τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Ο συνδυασμός μπανάνας και κανέλας έχουμε δει πολλές φορές ότι κάνει θαύματα στην υγεία μας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα θαυματουργό ρόφημα με αυτά τα δύο υλικά που θα σας αλλάξει τη ζωή. Αυτή τη φορά θα σας δείξουμε πώς θα "ξεγελάσετε" την ανάγκη σας για γλυκό.

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να κόψετε όσα φρούτα είναι πολύ ώριμα, να τα βάλετε σε ένα ταψί, να προσθέσετε κανέλα και να τα ψήσετε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Έτσι και θα έχετε ένα γευστικό γλυκό για όλη την οικογένεια.

Βάλτε κανέλα στον καφέ σας και κάντε τον καλύτερο από καφετέριας - 10 κρυφά μυστικά

Θέλετε να απολαμβάνετε και στο σπίτι σας καφέ σαν αυτόν που πουλάνε οι καφετέριες; Μπορεί να έχετε προσπαθήσει να το πετύχετε αλλά πάντα κάτι πάει λάθος.

Με τα παρακάτω κρυφά μυστικά το μυστήριο "γιατί ο καφές απ'έξω" είναι πάντα καλύτερος, θα λυθεί.Για να ετοιμάσετε έναν απολαυστικό καφέ, πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω.

Τα μυστικά του καφέ

  • Αναμείξτε μισό κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη με καφέ, για λίγη ώρα ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά και αργότερα προσθέστε νερό. Η ζάχαρη καραμελώνει και θα χαρίσει στον καφέ ανεπανάληπτο άρωμα και γεύση, και δεν πρέπει να την αντικαταστήσετε με μέλι.
  • Για να πιείτε καφέ χωρίς κατακάθι, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό στο μπρίκι με τον καφέ και περιμένετε μισό λεπτό. Το κατακάθι θα πέσει στον πάτο και μπορείτε να πιείτε άνετα τον καφέ σας.
  • Τι καλύτερο από ένα παγωμένο καφέ σε μια ζεστή μέρα; Αλλά αντί να ρίξετε παγάκια, που αλλοιώνουν τη γεύση του καφέ, προτιμήστε να φτιάξετε παγάκια ειδικά για καφέ. Βράστε μερικά φλιτζάνια καφέ και προσθέστε όση ζάχαρη θέλετε. Αφήστε τον καφέ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, γεμίστε τις παγοκυψέλες και βάλτε τις στην κατάψυξη. Προσθέστε μερικά τέτοια παγάκια σε κρύο γάλα και απολαύστε έναν διαφορετικό καφέ!
  • Προσθέστε μπαχαρικά στον καφέ για ξεχωριστή γεύση! Προσθέστε την ώρα που βράζετε τον καφέ λίγο κάρδαμο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα ή γαρύφαλλο και αφήστε να βράσει σε μικρή φωτιά.
  • Αν πασπαλίσετε μερικούς κρυστάλλους θαλασσινό αλάτι στον καφέ, θα ενισχύσει το άρωμα του και τη γεύση του.
  • Εκτός από το να πίνουμε τον καφέ, μπορούμε και να τον φάμε! Για παράδειγμα, σε μορφή παγωτού, που θα σας δροσίσει μια ζεστή μέρα και είναι εύκολο να το προετοιμάσετε.
  • Για έξτρα καϊμάκι στον ελληνικό καφέ, μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρέστε το καϊμάκι με ένα κουταλάκι και ρίξτε το μέσα στο φλιτζάνι. Ξαναβάλτε τον καφέ στη φωτιά και επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές.
  • Για να αποκτήσει ο καφές πιο πλούσια γεύση, προσθέστε την ώρα που βράζει ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.
  • Αν σας αρέσει να πίνετε καφέ χωρίς καφεΐνη, προσθέστε την ώρα που βράζει ο καφές 2-3 σπόρους κάρδαμο. Αυτό το μπαχαρικό διαλύει την καφεΐνη, χωρίς να αλλοιώνει την ποιότητα του καφέ και θα χαρίζει ένα ιδιαίτερο άρωμα στον καφέ.
  • Για να προσδώσουν μεγαλύτερη γεύση και άρωμα οι αλεσμένοι κόκκοι του καφέ, ζεστάνετε τον καφέ στο μπρίκι για μισό λεπτό, πριν προσθέσετε το νερό.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share