Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τρυπάει το κέικ πάνω και ρίχνει ζαχαρούχο γάλα - Πανδαισία γεύσεων

Δοκιμάστε το

17 Μαΐου 2020 18:40
Τρυπάει το κέικ πάνω και ρίχνει ζαχαρούχο γάλα - Πανδαισία γεύσεων

Πάντα μας αρέσει ένα καλό γλυκό. Ειδικά όταν είναι μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που δεν έχουμε ξαναδεί, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας την παρουσιάσουμε. Το γλυκό που πρόκειται να δείτε πραγματικά δεν έχει προηγούμενο!

Αρχικά φτιάχνετε ένα κανονικό κέικ όπως σας αρέσει. Μετά κάνετε τρύπες στο ψημένο κέικ. Ρίχνετε μέσα ζαχαρούχο γάλα με γεύση καραμέλα και το αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Μετά ρίχνετε από πάνω λιωμένη σοκολάτα και πέκαν, μαζί με κομματάκια κουβερτούρας. Είναι ένα τέλειο επιδόρπιο που όλοι θα λατρέψουν και θα ευχαριστήσει όλους όσους έχουν τρέλα με τη σοκολάτα. Και το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται πολύ προετοιμασία. Μπορείτε να δείτε εδώ μάλιστα πώς να φτιάξετε καραμέλα μέσα σε λίγα λεπτά, μόνο με ένα κουτάκι ζαχαρούχο γάλα/

Θα χρειαστείτε:

Υλικά για το κέικ της αρεσκείας σας

  • Ζαχαρούχο γάλα με γεύση καραμέλα
  • Μους σοκολάτας
  • ψιλοκομμένα πεκάν
  • κομματάκια κουβερτούρας
  • Σιρόπι καραμέλας

Οδηγίες:

  • Ψήστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Ανοίξτε τρύπες σε όλη την επιφάνειά του.
  • Ρίξτε μέσα στις τρύπες το γάλα και σιγουρευτείτε ότι έχει πάει παντού. Αφήστε για μία ώρα να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Καλύψτε το κέικ με τη μους σοκολάτας και πασπαλίστε τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια κουβερτούρας από πάνω.
  • Τελειώστε με το σιρόπι καραμέλας. Κόψτε και σερβίρετε. Αντέχει στο ψυγείο για μέχρι 5 μέρες.
  • Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο!

Το πιο λαχταριστό παγωτό cheesecake με ζαχαρούχο γάλα

Ο καιρός "άνοιξε" και η θερμοκρασία ανέβηκε. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα δροσιστικό και λαχταριστό παγωτό; Το Athensmagazine.gr έψαξε λοιπόν και βρήκε για εσάς τη συνταγή για ένα πεντανόστιμο παγωτό με γεύση cheesecake και ζαχαρούχο γάλα. Να είστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι προτιμάτε τα αλμυρά, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα παραδοσιακή της γιαγιάς που σίγουρα θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γραμ. φυτική κρέμα morfat
  • 200 γραμ. τυρί κρέμα ψυγείου
  • 500 γραμ. φράουλες
  • 200 γραμ. μπισκότα digestive
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη φυτική κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούζο γάλα μαζί με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα όλα τα υλικά μου.

Βήμα 2
Στο multi χτυπάμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Βήμα 3
Πολτοποιούμε στο multi τη μισή ποσότητα φράουλες αφού φυσικά τις έχουμε πλύνει καλά προηγουμένως και προσθέτουμε τον πολτό στον κάδο του μίξερ με την κρέμα, ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 4
Τις υπόλοιπες φράουλες τις κόβουμε κομματάκια και τις ρίχνουμε και αυτές στο μίξερ ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.

Βήμα 5
Τέλος ρίχνουμε και το μείγμα των μπισκότων στο μίξερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 6
Μεταφέρουμε το μείγμα παγωτού σε κατάλληλο δοχείο και καταψύχουμε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν καταναλώσουμε.

Πηγή: miam.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share