Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το πιο λαχταριστό παγωτό cheesecake με ζαχαρούχο γάλα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

14 Μαΐου 2020 11:23
Το πιο λαχταριστό παγωτό cheesecake με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καιρός "άνοιξε" και η θερμοκρασία ανέβηκε. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα δροσιστικό και λαχταριστό παγωτό; Το Athensmagazine.gr έψαξε λοιπόν και βρήκε για εσάς τη συνταγή για ένα πεντανόστιμο παγωτό με γεύση cheesecake και ζαχαρούχο γάλα. Να είστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι προτιμάτε τα αλμυρά, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα παραδοσιακή της γιαγιάς που σίγουρα θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γραμ. φυτική κρέμα morfat
  • 200 γραμ. τυρί κρέμα ψυγείου
  • 500 γραμ. φράουλες
  • 200 γραμ. μπισκότα digestive
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη φυτική κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούζο γάλα μαζί με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα όλα τα υλικά μου.

Βήμα 2
Στο multi χτυπάμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Βήμα 3
Πολτοποιούμε στο multi τη μισή ποσότητα φράουλες αφού φυσικά τις έχουμε πλύνει καλά προηγουμένως και προσθέτουμε τον πολτό στον κάδο του μίξερ με την κρέμα, ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 4
Τις υπόλοιπες φράουλες τις κόβουμε κομματάκια και τις ρίχνουμε και αυτές στο μίξερ ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.

Βήμα 5
Τέλος ρίχνουμε και το μείγμα των μπισκότων στο μίξερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 6
Μεταφέρουμε το μείγμα παγωτού σε κατάλληλο δοχείο και καταψύχουμε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν καταναλώσουμε.

Πηγή: miam.gr

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά - Έτοιμο σε 5 λεπτά

Ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου και έτοιμο σε 5 λεπτά μόνο. Θα χρειαστείτε ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά για την παρασκευή του.

Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει, επιβάλλεται ένα δροσιστικό γλυκό σαν αυτό παρακάτω, ή σαν αυτό που θα βρείτε εδώ, που είναι ελαφρύ και αφράτο.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί σαντυγί μορφατ
  • 1 – 2 πακέτα μπισκοτα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
  • λίγο γάλα
  • τρουφα πραιρετικα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περιπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντυγι μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
  • Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μέτα άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με την τρούφα η λιωμενη σοκολατα.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share